1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Zina Savunucularının 'Erken Evlilik' Düşmanlığı Azgınlık Boyutunda
Zina Savunucularının 'Erken Evlilik' Düşmanlığı Azgınlık Boyutunda

Zina Savunucularının 'Erken Evlilik' Düşmanlığı Azgınlık Boyutunda

'Erken yaşta evlilik' mağduru binlerce ailenin sıkıntısının giderilmesine yönelik yasal girişim aile düşmanı çevrelerin yoğun kampanyasıyla püskürtülmeye çalışılıyor.

15 Nisan 2020 Çarşamba 13:10A+A-

HAKSÖZ-HABER

Erken yaşta evlilik yaptıkları için binlerce erkek eşine ‘tecavüz’ ettiği suçlamasıyla hapiste ve aynı şekilde binlerce kadın ve çocuk ise eşlerinin ve babalarının hapsedilmesi yüzünden büyük sıkıntı yaşamakta. Bu sorun mağdurların kamuoyuna yansıyan beyanlarıyla tüm boyutlarıyla ortaya çıkmış durumda. Buna rağmen laik, Kemalist, solcu, feminist birtakım çevreler bu insanların yaşadıkları sıkıntının hafiflemeden sürmesi için vahşi bir kampanya yürütüyorlar.

Mecliste, mağduriyetlerin giderilmesine yönelik çağrılara cevap vermeye yönelik iktidar kanadından sadır olan girişimlerse bu çevrelerin “Çocuk istismarcılarına af getiriliyor!” şeklinde karalama kampanyalarıyla engellenmeye çalışılıyor. Bu çevreler, üstelik her fırsatta insan haklarından yana oldukları iddialarına rağmen, mağdur olduklarını haykıranların feryatlarına kulaklarını kapatmış haldeler.

Nasıl devletçi-milliyetçi cenah ‘terörist’ yaftasıyla yargılanan-mahkum edilen ‘suçlular’ hakkında hiçbir insani yaklaşımda bulunma ihtiyacı hissetmiyorsa, laik çevreler de “çocuk istismarcısı” damgası vurulan insanların kim olduklarını, neden mahkum edildiklerini, ailelerinin bu yaftalamaya itirazlarını görmezden geliyor. Tam manasıyla bilinçli bir körleşme, sağırlaşma vakası yaşanıyor.

İnfaz düzenlemesinde bu mağduriyeti yaşayan çevrelerin umudunun boşa çıkmasının ardından, konuyla ilgili yeni bir girişimde bulunulacağına dair iddialar gündeme gelince malum çevrelerin saldırganlığı da zirve yaptı. Şu ana kadar ki görüntüsüyle, yaratılan bu suni ortamın fazlasıyla etkisi altında kaldığı görülen AK Parti iktidarının vicdanın sesini mi dinleyeceği, yoksa bu azgın azınlığın gürültüsüne boyun mu eğeceğini göreceğiz!  

 

HABERE YORUM KAT

3 Yorum