1. HABERLER

  2. HABER

  3. Zaman’ın Önünde Paralel’e Protesto
Zaman’ın Önünde Paralel’e Protesto

Zaman’ın Önünde Paralel’e Protesto

Yargıtay 9. Ceza Dairesi’nin verdiği kararlar, Zaman Gazetesi önünde protesto edildi.

12 Ocak 2015 Pazartesi 14:26A+A-

Bir grup vatandaş, Zaman Gazetesi’nin önünde toplanarak, Yargıtay 9. Ceza Dairesi’nin kararlarını protesto etti. 

Vatandaşların eylemde; “9. Daire kararları paralel kararlarıdır yeniden incelenmelidir”, “İbrahim Şen: Guantanamo’dan Vantanamo’ya”, “Paralel Yargı tasfiye edilmelidir, “İbrahim Şen özgürdür, özgürleri hapsedemezsiniz”, “7 yılda 4 bin dindar, El Kaide iftirasıyla tutuklandı”, “ABD uşakları hesap vermeli”, “El Kaide dosyaları ABD’ye yaranma dosyalarıdır” pankartları açtığı gözlendi. 

“Siyonizm’e hizmet insanlık suçudur” sloganlarını atıldığı eylemde grup adına yapılan basın açıklamasını Abdulkadir Şen okudu. Türkiye’de hukuk terörü estiren Paralel Yapı’nın bir tür intikam aracına dönüştüğünü söyleyen Şen, “Paralel Yapı özellikle küresel çapta ABD ile girmiş olduğu ittifak gereği Türkiye’de bulunan kendilerinden başka bütün gruplara savaş açmış ve neticesinde günah keçisi ilan ettikleri isimleri hedef tahtasına yerleştirmiştir” dedi. 

PARALEL YAPI, İSTEMEDİĞİ KİŞİLERİ HEDEF ALIYOR

Şen, “Yargıtay 9. Ceza Mahkemesi tarafından 4 yıl 7 ay hapse mahkûm edilen KİSEM Derneği Genel Başkanı İbrahim Şen’e karşı yapılan haksızlıktır. Geçtiğimiz hafta verilen bu haksız ve skandal kararın Türkiye’de yaşanan hukuksal kaosa bir başka örnek teşkil ettiğini belirtmek durumundayız. Türkiye’de hukuk terörü estiren Paralel Yapı’nın elinde bir tür intikam aracına dönüşmüş ve verilen kararlarla hukuk mekanizması adeta rövanşist bir hesaplaşma sahasına dönüştürmüştür. Paralel Yapı özellikle küresel çapta ABD ile girmiş olduğu ittifak gereği Türkiye’de bulunan kendilerinden başka bütün grup, dernek ve toplumsal hareketlere savaş açmış ve özellikle adalet kurumlarında gerçekleştirdiği kadrolaşma neticesinde, günah keçisi ilan ettikleri isimleri hedef tahtasına yerleştirmiştir. Bu kararı Zaman Gazetesi önünde toplanarak protesto etmemizin sebebi, Paralel Yapı’nın söz konusu kararlardaki dahline ve yönlendirmelerine yapmak istediğimiz vurgudur” ifadelerini kullandı. 

“GÜLEN CEMAATİ, UTANÇ VERİCİ KARARLARA ORTAK OLUYOR”

“İslami duyarlılıkları ön plana çıkaran bir cemaat olma iddiasındaki Gülen Cemaati mensupları bu utanç verici kararlara ortak olmuştur” diyen Abdulkadir Şen, “Türkiye’de Paralel Yapı, özellikle Suriye’de diktatör Esad rejimi altında büyük bir zulme, katliama, soykırım, açlık ve sürgüne maruz kalan mazlum Suriye halkına sahip çıkan dernek, yardım kuruluşu ve faaliyette bulunan bireyleri hedef alarak, Türkiye Toplumunun Suriye Halkı’na yönelik yardım faaliyetlerinin de önüne geçmeye çalışmaktadır. Söz konusu yardım çalışmalarını terör faaliyetleriyle ilişkilendirerek, AK Parti Hükümeti’ni de özellikle uluslararası arenada zor durumda bırakmaya çalışan Paralel Örgüt, verilen bu gibi skandal yargı kararlarıyla gelecekte Hükümeti de hedef alacak uluslararası bir komplonun da alt yapısını oluşturmaktadır” dedi. 

İnca News

HABERE YORUM KAT