1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Zalim ve alçaklara müdahanede bulunanların cesaret anlayışı
Zalim ve alçaklara müdahanede bulunanların cesaret anlayışı

Zalim ve alçaklara müdahanede bulunanların cesaret anlayışı

Karaköy’de kendisine saldıran kadını affeden başörtülü kadının affına YeniAkit, ‘zalime şefkat mazluma zulümdür’ diyerek eleştirdi. YeniAkit İslam’ın genel kaidelerinden olan hoşgörülü olmak ve pişmanlığını dile getireni affetmeyi es geçti.

13 Şubat 2021 Cumartesi 20:23A+A-

HAKSÖZ HABER

Karaköy’de başörtülü olduğu için kendisine saldıran kadını affeden mağdur kadın, “Pişmanlığı ifade eden sanığı affetmek daha makbuldür. Mağdurların da dediği gibi, saldırı ağır bir eylem olsa da sanığın pişmanlığını belirtmesi üzerine müşfik bir tavırla onları affetmek hem kamu vicdanı hem de inancımız gereğidir. Umarım sanık yargılama süresince gereken dersi almıştır.” demişti.

YeniAkit gazetesi ise mağdurun affetmesini “Zalime şefkat mazluma zulümdür” diyerek eleştirdi. Oysa İslam dini affedilmeyi talep edene karşı hoşgörülü olmayı öğütlemekte. YeniAkit’in bu tahammülsüz cesur çıkışını diğer kişi ve kurumlara yönelik yapmaması ise çelişkili bir tutumun yansıması olarak görüldü.

YeniAkit gazetesinin takındığı tutum İslami yaşantıyı özendirmek isteyenlerin takınacağı bir tutum olmadığı gibi ahlakilik ve hoşgörüden de uzak bir tavırdır. Pişmanlığını dile getiren sade bir vatandaşın ağır bir yargılanma ile karşı karşıya tutulması hukuki bir durum olmayacağı gibi dini açıdan da sağlıklı bir tavır olmayacaktır. Son birkaç yıldır ayrım gözetmeksizin, hukuk ve vicdan bir kenara itilerek binlerce insan mağdur edildi. Kendisine düşmanca saldıran kadını affeden başörtülü kadının takındığı tutumun Müslümanlar açısından olumlu bir örnek olarak görülmesi gerekirken tam tersi yönde tepkiler verilmesinin Müslümanlar adına nasıl bir hayır doğuracağı düşünülüyor bilinmiyor.  

15 Temmuz Darbe Girişimi sonrası dindar çevrelerin takındığı ve sıklıkla kullandığı “merhametten maraz doğar” söylemi doğru olmadığı gibi bir sapmadır da. Bu söylem ve tutum İslam’ın genel emirlerine de aykırı bir durumdur. Akit’in bu tutumu sahiplenmesi de onlar adına çok üzücü bir durum oldu.

Bir vatandaşın bir başka başörtülü vatandaşa saldırmasına bu kadar tahammülsüz bir tavır sergileyenler 10 binlerce Müslümanı, mazlumu öldüren Rusya’sını, Esed’ini, İran’ını, Çin’ini fütursuzca savunan Perinçek’i sabah akşam ekranına taşımakta ise bir beis görmüyor.  Tutarsızlığın da bu kadarına pes doğrusu!

HABERE YORUM KAT

3 Yorum