1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Yusuf el-Karadavi için İstanbul'da gıyabi cenaze namazı kılındı
Yusuf el-Karadavi için İstanbul'da gıyabi cenaze namazı kılındı

Yusuf el-Karadavi için İstanbul'da gıyabi cenaze namazı kılındı

Dün Katar'ın başkenti Doha'da vefat eden Dünya Müslüman Âlimler Birliği eski başkanı Yusuf el-Karadavi için İstanbul'da gıyabi cenaze namazı kılındı.

27 Eylül 2022 Salı 20:29A+A-

Uluslararası Müslüman Âlimler Birliği (UMAD) tarafından ikindi namazına müteakiben Fatih Camii'nde düzenlenen gıyabi cenaze namazına, Türkiye başta olmak üzere Mısır, Filistin, Suriye, doğu Türkistan ve daha birçok İslam ülkesinde âlimler, kanaat önderleri ve çok sayıda kişi katıldı.

yusufkaradavi-35.jpg

Suriye'nin önde gelen âlimlerinden Usame el-Rıfai tarafından kıldırılan gıyabi cenaze namazı sonrasında bir konuşma yapan Prof. Dr. Mustafa Karataş, "Yusuf Karadavi, son devrin en büyük mücadelesini, dik duruşunu, rabbani bir âlim olarak her türlü zulme, küfre, şirke başkaldırdığına şahit olduk. İlmiyle, irfanıyla, takvasıyla mücadele ettiği gibi dünya çapında da Müslüman âlimleri bir araya getirerek birbirimizle kaynaşma, birlikte hareket edebilmenin yollarını bize öğretti. Bu çalışması, son dönemde İslam ulemasının yaptığı çalışmalar arasında asla unutulmayacak. Açtığı kapı kapanmayacak, unutulmayacak bir çalışma olarak tarihte yerini alacaktır. Onu tüm dünya sevdi. Ulema arasından Yusuf el-Karadavi'yi tanımayan yok gibidir. Allah'tan hakkıyla korkmanın ne demek olduğunu onun duruşuyla öğrendik. Takvanın, hak sözün esirgenmeyeceğini onun duruşuyla öğrendik. Müslümanlar arasında birlik beraberliğin önemini onun gayretiyle öğrendik. Bu yolda bundan sonra talebeleri, sevenleri, mümin kardeşleri olarak açtığı yoldan ilerlemek de boynumuzun borcudur. Hepimizin başı sağolsun." dedi.

yusufkaradavi-36.jpg

Gıyabi cenaze namazı, Mısır'ın önde gelen âlimlerinden ve aynı zamanda Dünya Müslüman Âlimler Birliği Üyesi olan Abdulhalık Hasan eş-Şerif tarafından yapılan dua ile son buldu. (İLKHA)

yusufkaradavi-37.jpg

yusufkaradavi-38.jpg

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

4 Yorum