1. HABERLER

  2. HABER

  3. Yüksekdağ'dan Dokunulmazlık Resti!
Yüksekdağ'dan Dokunulmazlık Resti!

Yüksekdağ'dan Dokunulmazlık Resti!

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, kendisinin ve Selahattin Demirtaş'ın dokunulmazlıklarının kaldırılmasından yana olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yanıt verdi.

03 Ocak 2016 Pazar 18:09A+A-

Figen Yüksekdağ, Van'da bir konferansta yaptığı konuşmada, “Yıllar boyunca dokunulmazlıkları kaldırma ve siyaset yasağı yoluyla sayısız kez, bu halkın siyasî iradesine saldırı düzenlediniz. Durduramadız, caydıramadınız, gerilitemediniz. Aksine daha güçlü geldik.” dedi.

Yüksekdağ, sözlerini şöyle sürdürdü:

“7 Haziran'da 80 milletvekili ile Meclis'e girdiğimizde kimyanız bozuldu, tarumar oldunuz. Sıkıysa gelin.”.

Cumhurbaşkanının söze, düşünceye, siyasete düşman olduğunu iddia eden Yüksekdağ, kendilerinin “Erdoğan'ın böldüğü halk”ı birleştirmeye çalıştığını öne sürdü.

Yüksekdağ, “Esas bölücü cumhurbaşkanının kendisidir. Anayasal düzene karşı suç işleyen cumhurbaşkanının kendisidir.” diye konuştu.

Siyasî dokunulmazlıkları olmadığını, peşlerinde canlı bombalarla siyaset yaptıklarını söyleyen HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, “Bizim görmekten ve ürkmekten çekineceğimiz, sakınacağımız hiçbir şey de yok. Bizim yolsuzluk dosyalarımız yok, bizim bütün sülalemizle içine girdiğimiz kirli çamurdan suç organizasyonlarımız, hesabını veremeyeceğimiz hiçbir şey yok.” ifadelerini kullandı.

Erdoğan: Anayasa Suçu İşlediler

Suudi Arabistan gezisi sonrası uçakta gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, HDP eş genel başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ’ın son açıklamalarının “Anayasa suçu” olduğunu söylemişti.

Erdoğan, “Dokunulmazlıklarının kaldırılması suretiyle başlayacak süreç, terörle mücadele açısından ülkemizdeki havayı da olumlu yönde etkileyecektir.” demişti.

Cumhuriyet Başsavcılığı, Demokratik Toplum Kongresi'nin (DTK) geçen haftaki özerklik toplantısı ile ilgili olarak soruşturma başlatmıştı.

DTK “öz yönetimlerle ilgili siyasî çözüm deklarasyonu” yayımlamış; “demokratik özerk bölgeler” oluşturulmasını önererek, öz yönetim ilanlarının Kürt halkı tarafından benimsendiğini iddia etmişti.

HDP eş başkanları da bildiriye destek vermişlerdi.

BBC

HABERE YORUM KAT