1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. YSK'nın Yeni Başkanı Muharrem Akkaya Oldu
YSK'nın Yeni Başkanı Muharrem Akkaya Oldu

YSK'nın Yeni Başkanı Muharrem Akkaya Oldu

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanlığı'na, görev süresi dolan Sadi Güven'in yerine Muharrem Akkaya seçildi.

24 Ocak 2020 Cuma 15:53A+A-

HAKSÖZ-HABER

Muharrem Akkaya, Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) yeni başkanı oldu. Akkaya bu görevi 2023 yılına kadar yürütecek.

Eski YSK Başkanı Güven, ''Bakanlıklara yöneticilerimize teşekkür etmek istiyorum. Tüm basın mensuplarına teşekkür ediyorum'' dedi.

Yeni başkan Akkaya ise, ''Seçim süreci yaşadık. Bugün itibariyle eski arkadaşlarımızın görev süresi sona erdi yenileri başladı. Bu önemli ve onurlu bir görev. Başkanımızın bilgi ve tecrübelerinden faydalanmak isterim. Seçim süresi başladığında ne gerekiyorsa yaparız'' diye konuştu.

Cumhuriyet Savcılığından YSK Üyeliğine

Eylül 2016'da YSK üyeliğine atanan Muharrem Akkaya, Kocaeli’de Cumhuriyet Savcısı olarak görev yapmıştı. Karabük Ovacıklı olan Akkaya 1989'da İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu. Mesleğe Karabük'te başladı. Çeşitli ilçelerde hakimlik yaptı. Akkaya'nın mesleki kariyerinde de Adalet Bakanlığı görevleri var. Bakanlık İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı tetkik hakimliğinden sonra Ceza İşleri Genel Müdür Yardımcısı oldu. 24 Şubat 2011'de Yargıtay Savcılığına, üyeliğine seçilen Akkaya, Eylül 2016'da YSK üyeliğine atandı.

İBB Seçimlerinin Yenilenmesine Onay Veren YSK Üyelerinden

Eylül 2016'da YSK üyeliğine atanan Muharrem Akkaya, kritik İBB seçimlerinin AK Parti’nin başvurusu üzerine yenilenmesinin oylamasında “evet” oyu kullanan üyelerden biri.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) 6 Mayıs 2019’da yaptığı toplantıda AK Parti'nin olağanüstü itirazını oy çokluğuyla kabul etmiş ve İstanbul'daki Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminin yenilenmesine karar vermişti. YSK, söz konusu kararını 7’ye karşı 4 oyla almıştı. YSK Başkanı Sadi Güven, YSK üyeleri Cengiz Topaktaş, Yunus Aykın, Kürşat Hamurcu AK Parti’nin itirazına “ret” oyu vererek "seçimler yenilenmesin" yönünde oy kullanmıştı. Buna karşılık Başkanvekili Erhan Çiftçi, YSK üyeleri Zeki Yiğit, Refik Eğri, Nakiddin Buğday, Muharrem Akkaya, İlhan Hanağası ve Faruk Kaymak ise AK Parti’nin itirazına kabul oyu vererek seçimlerin yenilenmesinin yolunu açmışlardı.

 

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT