1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. YPG, DAEŞ bahanesiyle Türkiye'nin operasyonlarının durdurulmasını istiyor
YPG, DAEŞ bahanesiyle Türkiye'nin operasyonlarının durdurulmasını istiyor

YPG, DAEŞ bahanesiyle Türkiye'nin operasyonlarının durdurulmasını istiyor

YPG'ye bağlı SDG (Suriye Demokratik Güçleri) adlı oluşum dostlarından Türkiye'nin, Suriye'nin kuzeyinde yapılanan YPG/PKK noktalarının vurulmasını DAEŞ'i bahane ederek durdurmaya çağırdı.

26 Kasım 2022 Cumartesi 00:45A+A-

HAKSÖZ HABER

SDG'nin yöneticilerinden Mazlum Abdi, "IŞİD'i yenmek için birlikte savaştık. Şimdi ise Türk devletinin saldırıları tüm bunları baltalıyor." diyerek dostlarından Türkiye'nin operasyonlarını durdurmaya çağırdı.

Suriye Demokratik Güçleri (SDG) Komutanı Mazlum Abdi, Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyinde 'saldırılarını' sürdürmesi halinde, DAEŞ üyelerini tuttukları kampları terk etmek zorunda kalabileceklerini iddia etti.

SDG komutanı Abdi, Türkiye'nin bölgede kara harekâtına başlaması durumunda, bu kampları koruma kapasiteleri olmayacağını savundu. Müttefiklerini yardıma çağıran Abdi ayrıca, Türkiye'nin hava saldırılarında santraller ve petrol üretim tesisleri gibi "sivillerin bulunduğu tesisleri" hedef aldığını iddia etti. Abdi, "Kara harekâtı kitlesel bir göç hareketine ve insanların yaşadıkları yerleri terk etmelerine neden olacaktır" diye konuştu. 

TSK, geçtiğimiz Pazar günü Suriye ve Irak'ın kuzeyinde hava harekatı düzenlemeye başladı. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Çarşamba günü yaptığı açıklamada da, “Pençe-Kılıç Harekâtı, hava ve kara ateş destek vasıtalarıyla yapılan cezalandırma atışları ile devam ediyor. Harekâtta şu ana kadar 471 hedef ateş altına alındı, 254 terörist etkisiz hâle getirildi” dedi.

YPG/PKK uzantılı bombacıların Taksim'deki saldırısının ardından başlayan harekat için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da, "Uçaklarla, toplarla, SİHA'larla yaptığımız operasyonlar sadece başlangıçtır. Hava harekâtlarımızı kesintisiz sürdürürken bizim için en uygun olan vakitte karadan da teröristlerin tepesine tepesine bineceğiz" dedi.

 

HABERE YORUM KAT

2 Yorum