1. HABERLER

  2. HABER

  3. EĞİTİM

  4. YKS'de tercih maratonu başlıyor
YKS'de tercih maratonu başlıyor

YKS'de tercih maratonu başlıyor

Üniversite hayali kuran milyonlarca aday, tercihlerini Perşembe günü yapmaya başlayacak. YKS tercih işlemleri 14 Ağustos'a kadar sürecek.

04 Ağustos 2020 Salı 15:16A+A-

 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) geride kalırken, 2 buçuk milyon adayın geleceğini şekillendirecek tercih süreci başlıyor.

ÖSYM, tercih kılavuzunu internet sitesinde yayımladı. Tercihler Perşembe günü başlayacak, 14 Ağustos'a kadar sürecek.  Tercihler ÖSYM'nin aday işlemleri sisteminden yapılacak.  Adayların 24 tercih hakkı bulunacak.

Sanal fuarda canlı tanıtım etkinlikleri

Yükseköğretim Kurulu da salgın sebebiyle bu yıl bazı değişikliklere gitti. Yüz yüze düzenlenemeyen üniversite tanıtım fuarını dijital ortama taşıdı. Öğrenciler "sanalfuar.yok.gov.tr" adresine girerek üniversiteler ve programları hakkında bilgi alıyor.

200 üniversitenin katıldığı sanal fuarda canlı tanıtım etkinlikleri yapılıyor. Üniversite adayları sesli ve görüntülü görüşme gerçekleştiriyor. Sanal fuar 7 Ağustos'a kadar devam edecek.

835 bin 383 kontenjan belirlendi

Üniversitelerin örgün eğitim programları için 835 bin 383 kontenjan belirlendi. Mühendisliğe 71 bin 244, tıbba 16 bin 448, hukuka ise 16 bin 327 kontenjan ayrıldı.  Vakıf üniversitelerininde kontenjan sayısı da arttırıldı.

Kaynak: TRT Haber

HABERE YORUM KAT