1. HABERLER

  2. HABER

  3. Yırca'daki Şantiyede 100 Kişi İşten Çıkarıldı
Yırca'daki Şantiyede 100 Kişi İşten Çıkarıldı

Yırca'daki Şantiyede 100 Kişi İşten Çıkarıldı

Manisa Soma'da termik santral kurulması planlanan alandaki zeytin ağaçlarını bekleyenlere müdahale eden Kolin firması şantiyesinde 50'si özel güvenlik yaklaşık 100 kişi işten çıkarıldı.

10 Kasım 2014 Pazartesi 20:46A+A-

Manisa'nın Soma ilçesine bağlı Yırca mahallesinde, 6 bin zeytin ağacının iş makineleriyle kesilmesinin ardından Danıştay'ın yürütmeyi durdurma kararı vermesi, termik santrali yapacak olan Kolin firmasının şantiyesini de karıştırdı. Danıştay'ın kararının ardından firma, Bursa merkezli güvenlik şirketiyle sözleşmesini fesettiğini açıkladı. 50'si özel güvenlik görevlisi gerisi inşaat işçisi olmak üzere yaklaşık 100 kişi işten çıkarılınca çalışanlar duruma tepki gösterdi. Şantiye ve güvenlik amirlerinin şantiye binasından ayrılmasına çalışanlar izin vermedi.

Bir güvenlik görevlisi, "Bizi kandırdılar. Bize iş garantisi, emeklilik garantisi verdiler. Bizler de buraya gelip köylülerle kavga ettik. Kullanıldık. Şimdi hakkımızı alıncaya kadar buradayız" dedi.

Ağaçları kesip, köylüyü darp etmişlerdi

Kolin Grubu, geçen perşembe saat 20:00 sıralarında, santralin yapılacağı Yırca mahallesindeki zeytinliklerin bulunduğu bölgeye, ağaç kesimi yapmak için iki otobüs dolusu özel güvenlik görevlisi ve iş makinelerini gönderip ağaçları kesmişti.

Bölgede zeytin ağaçlarının kesilmemesi için günlerce nöbet tutan köylülere özel güvenlik görevlileri müdahale etmiş, görevliler zaman zaman da biber gazı kullanmıştı.

Bu sırada mahalle sakinlerinden Mehmet Öksüz, Kamile Çiftçi, Kerem Özkılınç ile Yırca'da zeytinliği bulunan avukat Hasan Namak'ı kelepçelemişlerdi. Mahalle sakinlerinden Emin Özkılınç da başından yaralanmıştı.

6 bin zeytin ağacının kesilmesinin ardından Danıştay 6'ncı Dairesi'nden, "yürütmeyi durdurma" kararı çıkmıştı. Bunun üzerine de, araziyi çevreleyen tel örgüler köylüler tarafından sökülmüş, yeni zeytin fidanları dikilmişti.

Kaynak: DHA

 

HABERE YORUM KAT