1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. MISIR

  4. Yıllardır Gazze'yi kuşatan, boğan Sisi şimdi kurtarıcı rolünde!
Yıllardır Gazze'yi kuşatan, boğan Sisi şimdi kurtarıcı rolünde!

Yıllardır Gazze'yi kuşatan, boğan Sisi şimdi kurtarıcı rolünde!

Yıllardır Gazze’yi kuşatan, tünelleri kapatarak Gazzelileri nefessiz bırakan darbeci Sisi şimdi kurtarıcı rolüne soyunmuş!

19 Mayıs 2021 Çarşamba 14:22A+A-

Darbeci Sisi idaresindeki Mısır'ın Siyonist İsrail'in Gazze'deki katliamlarını durdurmak için Hamas ve İsrail’e perşembe günü uygulamaya girecek ateşkes önerdiği iddia edildi.

İsrail'in Kanal 12 televizyonunda yer alan haberde, tarafların kabul etmesi halinde Mısır'ın önerdiği ateşkesin perşembe yerel saatle 06:00'da uygulanmaya başlanmasının planlandığı belirtildi.

Gazze Şeridi'nin kontrolünü elinden bulunduran Hamas'ın ateşkes önerisini kabul ettiği, İsrail'den ise henüz yanıt gelmediği öne sürüldü.

Öte yandan Haaretz gazetesine konuşan ve adı açıklanmayan İsrailli bazı kaynaklar, Gazze'ye saldırıların birkaç gün içinde sonlandırılmasını beklediklerini dile getirdi.

Mısır Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan açıklamada ise, Sisi'nin yıkıma uğrayan Gazze Şeridi'nin yeniden inşasına yardımcı olmak adına 500 milyon dolar bağışta bulunduğu belirtildi. Ayrıca Mısır Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Mısır'ın Gazze'ye 65 ton tıbbi yardım da gönderdiği ifade edildi.

Muhammed Mursi'den sonra Gazze için tek nefes borusu olan tünelleri kapatarak Gazzelileri nefessiz bırakan kişinin bugün kurtarıcı rolüne soyunan aynı Sisi olduğu unutulmamalı.

 

 

 

HABERE YORUM KAT

1 Yorum