1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Yıllar sonra Türkiye kuyrukları hatırladı
Yıllar sonra Türkiye kuyrukları hatırladı

Yıllar sonra Türkiye kuyrukları hatırladı

Benzin, mazot ve LPG'ye dün gece yarısından itibaren geçerli olacak şekilde 50 kuruş zam yapıldı. Ucuza akaryakıt almak isteyenler benzin istasyonlarında uzun kuyruklar oluşturdu.

20 Kasım 2021 Cumartesi 19:08A+A-

HAKSÖZ HABER

Doların 11 TL’ye ulaştığı Türkiye’de 2000’lerin öncesini aratmayan görüntüler oluşmaya başladı. Gıdadan giyime, akaryakıttan sağlığa kadar birçok sektörde zamlar gelmeye devam ediyor.

Haliyle uygun fiyatlı ürünlere ulaşabilmek isteyen insanlar kuyruklara girmeye başladı. İktidarın politika faizini düzenli bir şekilde indirmesi, küresel ticarette yaşanan daralma ve istikrarsızlık dünya ekonomisini etkilediği gibi dolara endeksli Türkiye ekonomisini de vurdu.

Hükümetin ekonomik sorunlar karşısında etkisiz kaldığı, aldığı kararlar ile ekonomik daralmayı beslediği görülürken uygun fiyatlı akaryakıt almak isteyenlerin oluşturduğu kuyruklar ekonomideki gidişatın iyiye işaret etmediğini bir kez daha gösterdi.

Akaryakıta gelen zamla beraber litre fiyatı benzinde İstanbul’da yaklaşık 8,17’den 8,69’a, Ankara ve İzmir’de 8,25’ten 8,77’ye yükseldi. Motorinde ise fiyat İstanbul’da 8,23’ten 8,73’e, Ankara ve İzmir’de 8,31’den 8,81’e yükseldi.

Benzin, mazot ve LPG'ye zam gelecek haberleri vatandaşların yurdun dört bir yanında akaryakıt istasyonlarına akın etmesine neden oldu.

 

benzin-1.jpgbenzin-4.jpgbenzin-2.jpgbenzin-3.jpg

Fotoğraf: Karar Gazetesi

 

 

HABERE YORUM KAT

5 Yorum