1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Yıldız Tilbe’den Şeyh Said ve Seyid Rıza paylaşımı
Yıldız Tilbe’den Şeyh Said ve Seyid Rıza paylaşımı

Yıldız Tilbe’den Şeyh Said ve Seyid Rıza paylaşımı

Yıldız Tilbe Şeyh Said ve Seyid Rıza'nın fotoğraflarını paylaşarak rahmet diledi

15 Kasım 2020 Pazar 14:30A+A-

HAKSÖZ-HABER

Bugün Twitter hesabından Şeyh Said ve Seyid Rıza’nın fotoğraflarını paylaşarak rahmet temennisinde bulunan şarkıcı Yıldız Tilbe’ye hem tebrik hem hakaret yağdı.

Seyid Rıza'nın ölüm yıldönümü sebebiyle paylaşımda bulunan Tilbe birçok tebrik ve destek mesajı alırken öte yandan kendisini hain ilan eden mesajlar olduğu da görüldü.

Tilbe kendisine yöneltilen hakaretlere de sessiz kalmayarak, hakaret sahiplerini yalan tarih okumakla itham etti.

Küfür ve hakaret içerikli mesaj sahipleri beni takip etmeyi bıraksınlar sayfamı kirletmesinler. Ben sizi takip etmiyorum sizde beni etmeyin. Okumayın dinlemeyin sevmeyin istemiyorum.” ifadelerini kullanan Tilbe Seyid Rıza ve Şeyh Said’i sevdiğini ve buna kimsenin karışamayacağını belirtti.

- Şeyh Said ve Seyid Rıza kimdir

Cumhuriyet dönemi politikalarına ve Şarkı Islahat planı ile başlatılan asimilasyon çabalarına karşı çıkan Seyid Rıza ve Dersim halkı Mart 1937’de ayaklandılar. Bu ayaklanma Dersim’in hesapsızca bombalanması, on binlerce insanın katledilmesi ile bastırıldı. Seyid Rıza 15 Kasım 1937’de Elazığ’da oğlu gözleri önünde idam edildikten sonra idam edildi.

1865 Palu doğumlu Şeyh Said ise bölgedeki diğer kanaat önderleri ve şahsiyetler ile yakın ilişkileri olan bir isim idi ve aynı zamanda tüccar kimliği de vardı. Cumhuriyetin getirdiği laik sistem ve İslam’ın Anadolu topraklarında sindirilme çabalarına karşı kıyam eden Said’in hareketine halk da teveccüh etmişti. Bu kıyam neticesinde 13 Şubat 1925’te Şeyh Said idam edilmiş, bunun yanında 14 şehir, 700 köy, ve binlerce ev harabeye çevrilmişti. Ayrıca on binlerce kişi zorla göçe mecbur bırakılırken 80,000 dolayında insan öldürüldü. 

- Kemalist tarih okumaları

Şüphesiz Türkiye eğitim sisteminin omurgasını Kemalizm’den ayırmak şimdiye kadar mümkün olmadı. Tarih dersi şöyle dursun müzik ve din kültürü kitaplarında bile birkaç sayfada bir ilgili/ilgisiz Mustafa Kemal hikayeleri ile karşılaşmamak mümkün değil.

Cumhuriyet boyunca dil devrimi (!) ve köy enstitülerinden başlayarak insanlar Kemalizmin neşrettiği tarihle bilgilendirilmiş ve geçmiş yeniden yazılmıştı.

Şeyh Said, Seyit Rıza, İskilipli Atıf, Erbilli Esad Efendi, Şalcı Bacı gibi birçok isme yalan yanlış suçlar isnat eden kitaplar katledilen on binleri ve İstiklal Mahkemelerini görmezden gelmiştir.

- "Düşüncelerimden asın beni"

Twitter'da aldığı tepkiler üzerinde paylaşım yapmayı sürdüren Tilbe kendisine karşı hakaretamiz dille mesajlat atanları kınadı.

Tilbe bir paylaşımında "Düşüncelerimden asın beni de , yada hislerimden, inançlarimdan da asabilirsiniz. veya sevme biçimimden, Beni siz yarattınız ya." sözleriyle tepkisini dile getirdi.

yildiztilbe-1.jpg

yildiztilbe-2.jpg

yildiztilbe-3.jpg

yildiztilbe-4.jpg

yildiztilbe-5.jpg

yildiztilbe-6.jpg

HABERE YORUM KAT

9 Yorum