1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Yermuk’ta 122 Kişi Açlıktan Öldü
Yermuk’ta 122 Kişi Açlıktan Öldü

Yermuk’ta 122 Kişi Açlıktan Öldü

Suriye'deki Filistinli mültecilere ait Yermuk kampından gıda ve tıbbi malzeme eksikliğinden kaynaklı ölümlerin devam ettiği belirtildi.

02 Mart 2014 Pazar 11:16A+A-

Suriye’deki Filistinliler İçin Çalışma Grubu, Suriye’nin başkenti Şam’daki Filistin mülteci kampı Yermuk’un maruz kaldığı kuşatma neticesinde ilaç ve gıda bulamayan insanların ölmeye devam ettiğini, şimdiye kadar 122 kişinin açlıktan hayatını kaybettiğini belirtti.

Kampın durumuyla ilgili olarak bugün basın açıklaması yapan Çalışma Grubu, mültecilerin varılan anlaşmanın hayata geçirilmemesinden ve gelen yardımların yetersizliğinden şikâyet ettiklerini ifade etti.

Kampta kalan insanların ifadesine göre, kamp bölgede en fazla sıkıntı çeken nokta. Civar kamplarda yardımlar dağıtılırken Yermuk’te dağıtım aksıyor.

Aylardır rejim güçlerinin kuşatması altında bulunan Yermuk Kampı’ndaki insanların dramı yürek burkuyor. İnsanların açlıktan bir bir ölmeye terk edildiği kampa yardımların ulaşması, kampın çatışmalardan uzak tutulması ve hastaların tasfiye edilmesi için varılan anlaşma ise uygulanmış değil. 

 

HABERE YORUM KAT