1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. İRAN

  4. Yemen'de İran Büyükelçisi'ne Bombalı Saldırı
Yemen'de İran Büyükelçisi'ne Bombalı Saldırı

Yemen'de İran Büyükelçisi'ne Bombalı Saldırı

Yemen'in başkenti Sana'daki İran Büyükelçisi Seyyid Hasan Nam'ın konutuna, bomba yüklü araçla saldırı düzenlendi.

03 Aralık 2014 Çarşamba 13:05A+A-

Çarşamba sabahı meydana gelen olayda, bomba yüklü bir araçla İran Büyükelçisi'nin rezidansı önüne gelen bir araç binanın önünde bombayı infilak ettirdi. 

Bu sırada rezidans önünde Yemen güvenlik görevlileri bulunuyordu. O sırada dışarıda rezidansı korumakla görevli olan bir Yemen askeri, insanların patlamadan sonra olay yerine getirildiğini ve molozların altında kalanların çıkarılmaya çalışıldığını belirtti.

Reuters haber ajansına göre, patlamada İran ve Yemen güvenlik güçlerinden toplam üç kişi öldü, üç kişi de yaralandı.

Ancak Yemen İçişleri Bakanlığı saldırıda sadece büyükelçilik binasını koruyan bir Yemen polisinin oğlunun hayatını kaybettiğini söyledi. İçişleri Bakanlığı'na göre patlamada 17 kişi yaralandı.

İran da patlama sonucu bir çalışanının öldüğü iddialarını yalanladı.  

Patlama sırasında Büyükelçi Nam'ın evde olup olmadığı henüz netlik kazanmadı. Nam, Sana'daki İran Büyükelçiliği'ne kısa bir zaman önce atanmış, Yemen'deki resmi makamlar tarafından belgeleri birkaç gün önce onaylanmıştı.

İran'ın Yemen Büyükelçisi'nin evinin bulunduğu bölgede, ülkede çalışan diğer bazı büyükelçilikleride bulunuyor. Fransa ve Cezayir büyükelçilerinin evleri de patlama bölgesinin yakınında.

Hadi: İstikrarsızlığın sebebi İran

Son dönemde Yemen'de Şii Husiler ülkede bazı kentlerdeki birçok önemli noktayı ele geçirmişti. Ele geçirilen yerler arasında birçok hükümet binası da bulunuyordu.

Yemen Cumhurbaşkanı Abdurrabbu Mansur Hadi, İran'ı ülkesinin güvenliği ve istikrarını sarsmakla suçlamış ve İran'ın Yemen'deki bazı gruplara silah gönderdiğini söylemişti.

pp

26944871.jpg

yemen-reuters-main.jpg

yemen-reuters-promo.jpg

Al Jazeera ve Reuters

HABERE YORUM KAT

1 Yorum