1. HABERLER

  2. HABER

  3. Yalova'da Rezalet Üstüne Rezalet
Yalova'da Rezalet Üstüne Rezalet

Yalova'da Rezalet Üstüne Rezalet

Yalova'da dün yaşanan ağaç katliamının üstünü örtmek ve algıyı değiştirmek isteyen Yalova Belediyesi'nden bir garip 'hayır' açıklaması geldi.

28 Kasım 2014 Cuma 12:12A+A-

Yalova Belediyesi tarafından Tonami Meydanı'nda kesilen ağaçların ihtiyaç sahipleri ile belediye personeline yakacak olarak dağıtılacağı açıklandı. Ağaçları sökmek yerine kesen CHP'li belediyenin yaptığı katliamı unutturmak için giriştiği yardım kampanyası daha çok tepki çekti.

Kesilen ağaçlar, belediye ekipleri tarafından sabah erken saatlerden itibaren kaldırılarak, depoya götürüldü. Belediye yetkilileri bu ağaçların, yardıma muhtaç ailelere ve doğalgaz kullanmayan belediye personeline yakacak olarak verileceğini söyledi.  Ağaç kesiminin katliam olduğunu söyleyen çevreciler, bunu protesto ederek dün Yalova Belediyesi’ne siyah çelenk bırakmıştı.

AĞAÇ KESİMİ DEVAM EDİYOR

Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından Yalova girişinde yapılacak köprülü kavşak çalışması kapsamında Yalova Belediyesi tarafından Tonami Meydanı'nda kesilen 180 ağaç, Çınarcık yolu üzerinde bulunan belediyeye ait İkmal ve Bakım Müdürlüğünde depolandı. Kesilen ağaçların Umut Evleri vasıtası ile belirlenecek yardıma muhtaç insanlara ve doğal gaz kullanmayan belediye personeline yakacak olarak dağıtılacağı söylendi.

TEPKİ

Yalova'nın Tonami Meydanı'ndaki ağaç kesimi sabah erken saatlerde de devam etti. Yol kenarındaki yaşları 100'den fazla olan ağaçlar kesilerek kamyonlara yüklendi. Çevredeki vatandaşlar ise çalışmaları uzaktan izledi. Ağaçların kesilmesi vatandaşları da ikiye böldü. Bazı vatandaşlar trafik sorununun çözülmesi için buraya yapılacak olan köprülü kavşağın şart olduğunu dile getirerek belediyeye destek verirken, bazı vatandaşlar ise ağaç kesiminin yanlış olduğunu dile getirdi.

 

HABERE YORUM KAT

2 Yorum