1. HABERLER

  2. HABER

  3. Yakalama Kararı Hala Interpol'e İletilmedi
Yakalama Kararı Hala Interpol'e İletilmedi

Yakalama Kararı Hala Interpol'e İletilmedi

Mavi Marmara davasına bakan mahkeme, sorumlu İsrailliler hakkında yakalama kararı çıkardı. Ancak Adalet Bakanlığı hala bu kararı Interpol'e bildirmedi. Mağdur aileler ise tepkili.

10 Aralık 2014 Çarşamba 10:46A+A-

Mavi Marmara Davası'nın 7’nci duruşması dün İstanbul 7. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. 

Siyonist generaller hakkında yakalama kararı verilen bir önceki duruşmadan sonra, alınan kararlar Interpol'e iletilmedi. Adalet Bakanlığı'nın mahkeme tarafından alınan yakalama kararını hala İnterpol'e göndermemesi mağdur ailelerin tepkilerine neden oldu. 

Katliamda şehit olanların aileleri, saldırıdan sorumlu İsrail askerleri hakkındaki yakalama kararının İnterpol’e gönderilmemesine tepki gösterdi. Skandalın ortaya çıkması üzerine harekete geçen aileler, Adalet Bakanlığı önünde bir araya geldi. Bakanlık yetkilileri ile görüşen Mavi Marmara Gemisi’nde şehit olan Cengiz Songür’ün oğlu İsmail Songür, çıkışta basın açıklaması yaptı.

Songür, İstanbul 7. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada, İsrailli askerler için kırmızı bültenle arama kararı çıkarıldığını hatırlattı. Alınan kararı, Adalet Bakanlığı’nın usulsüz bir şekilde Dışişleri Bakanlığı’nın oluruna sunduğunu ifade eden Songür, “İsrailli 4 komutan için çıkarılan kırmızı bülten, mevzuata aykırı şekilde Dışişleri Bakanlığı’nın oluruna sunulmuştur. 6 Haziran 2014’te verilen karar, Dışişleri Bakanlığı’na ulaştığı halde bekletilerek İnterpol’e gönderilmemiştir. Bu durum hukuka aykırı hem de kabul edilebilir değildir.” dedi.

İsrailli 4 komutan ile ilgili kırmızı bülten kararı alan hakimin davadan alındığını da vurgulayan Songür, şöyle devam etti: “Uluslararası Ceza Mahkemesi (UCM), Mavi Marmara Gemisi’ne gerçekleştirilen saldırıyı savaş suçu kabul etti. UCM, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nden bilgi ve belge talebinde bulunmuş ancak Türkiye Cumhuriyeti Devleti UCM’ye cevap vermemiştir.”

 

HABERE YORUM KAT