1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Vicdansız bürokratlar, siyasilere fayda etmez peki ya kulağı olanlara?
Vicdansız bürokratlar, siyasilere fayda etmez peki ya kulağı olanlara?

Vicdansız bürokratlar, siyasilere fayda etmez peki ya kulağı olanlara?

Çin’in Uygur’daki Müslümanlara zulmü devam ederken Türkiye’de de Çin’in İstanbul Konsolosluğu önünde eylem yapan Uygurların sesi duymazdan geliniyor.

12 Şubat 2021 Cuma 16:58A+A-

HAKSÖZ HABER

Ankara ve İstanbul’da Çin’in elçilik binaları önünde eylem yapmak isteyen Uygurlular polis engeli ile karşılaşıyor. Bir haftaya yakın bir süredir Ankara’da bir apart içerisinde mahsur tutulan Doğu Türkistanlılar seslerini Çin’e ulaştıramadıkları gibi Türkiye tarafından da mağdur ediliyor. İstanbul’da da Çin Konsolosluğu önünde direnişlerine devam etmek isteyen Doğu Türkistanlıları polis barikatları karşılıyor.

Çin’in ailesini alıkoyduğu küçük çocuk hıçkırıklar içerisinde ailesinden haber alamadığını belirterek Türkiye’deki yetkililere seslendi.

Küçük çocuk, “Sizin insafınız yok mu? Sizin çocuklarınız yok mu? Siz niye böyle yapıyorsunuz? Benim babam ve kardeşim nerede?” dedi. Küçük Doğu Türkistanlıya Türkiyeli bürokratlar ve siyasilerin sessiz kalması insanlık ve vicdanın önemsenmediğini açıkça gösterdi.

Türkiye’nin takındığı bu tutum Çin’in zulmüne ortak olmaktan başka bir şey değildir. Direnişlerini sürdürmek isteyen Uygurları engellemeye çalışmak da insan hakları ve toplanma hakkına aykırı bir durum olarak görülüyor.

Babasının kokusunu özlediğini belirten küçük Doğu Türkistanlının sözleri yürekleri burktu.

HABERE YORUM KAT

3 Yorum