1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Velilere ayetli toplantı davetiyesi gönderilmesi laikliğe aykırıymış!
Velilere ayetli toplantı davetiyesi gönderilmesi laikliğe aykırıymış!

Velilere ayetli toplantı davetiyesi gönderilmesi laikliğe aykırıymış!

Seküler medyanın İslam dini olan kavgası devam ediyor. Laiklik hatırlatmalarında bulunan sol seküler basın yayın kuruluşları okul müdürlerini hedef alıyor.

25 Kasım 2022 Cuma 19:33A+A-

HAKSÖZ HABER

Sol seküler basın tarafından gündeme getirilen olaya göre Diyarbakır Gaziler Anadolu Lisesi Müdürü öğrenci velilerine ayet ve hadislerin yer aldığı toplantı davetiyesi gönderdi. Laik Kemalist basın gönderilen toplantı davetiyesine laikliğe aykırı bir davranış diyerek tepki gösterdi.

Eğitim-Sen 1 No'lu Şube Eş Başkanı ile "okul idaresine yakın bir kaynak" denilen şahısların sözleriyle laiklik vurgusunda bulunan sol seküler basın, davetiyeye ayet ve hadis konulmasını "yere atılmasın", "daha dikkat edilsin" diye yazıldığını iddia etti.

Seküler basının yorumuna göre ayet ve hadisler: "Okul idaresine yakın bir kaynak, müdürün davetiyelere 'ciddi ve caydırıcı' olması amacıyla hadis ve sure eklediği ve aklına müslüman olmayan öğrencilerin gelmediğini belirtti. Kaynak, okul idaresinin öğrencilerin, veli toplantısı davetiyelerinde sure ve hadis olursa yere atmayacağı düşüncesiyle hareket ettiğini öne sürdü. "Okul idaresinin aklına Müslüman olmayan öğrenciler gelmedi mi" sorusunu yanıtlayan kaynak, "Müdürün aklına gayrimüslim öğrencilerin olacağı gelmedi" dedi." sebebiyle konulmuş. 

Ayet ve hadislerin ne anlama geldiği üzerine hiçbir fikre sahip olmayan seküler basına göre müdürlerin dini sembollere ve metinlere yer vermesi doğru olmadığı gibi kabul edilebilir de değil.

 

1-267.jpg2-286.jpg3-209.jpg4-160.jpg

HABERE YORUM KAT

4 Yorum