1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Ve “Dostluk Zinciri”ne Altın Halka: Suriye!
Ve “Dostluk Zinciri”ne Altın Halka: Suriye!

Ve “Dostluk Zinciri”ne Altın Halka: Suriye!

Başbakan Binali Yıldırım acaba Esed rejimiyle hangi sorunu ve nasıl çözecek?

28 Haziran 2016 Salı 13:26A+A-

HAKSÖZ-HABER

Meclis’teki grup toplantısında konuşan Başbakan Binali Yıldırım “Akdeniz’i çevreleyen tüm komşularımızla sorunları çözeceğiz” buyurmuş! Dün bizzat kendisi İsrail ile anlaşmanın detaylarını açıklamış; bizler de ekranlarda, gazetelerde, açıklamalarda Siyonist çeteyle sarmaş dolaş vaziyetlere hep birlikte şahitlik etmiştik.

Yine dün Mısır’la bakanlar düzeyinde temas kurulduğu da bizzat Yıldırım tarafından ifade edilmişti. Böylece Sisi cuntasına karşı daha önce ileri sürülen siyasi tutukluların serbest bırakılmasından sonra ilişki kurulabileceği şartından vazgeçildiğini öğrenmiş olduk.

Başbakan, grup konuşmasında çok dikkat çekici bir şey söylüyor. Akdeniz’i çevreleyen tüm komşular şeklinde bir ifade kullanıyor. Bununla ne kast ettiği ise sır olmasa gerek!

Bu sözlerden Suriye rejimi ile de yeni bir sürecin planlandığını çıkarmak herhalde çok şüpheci bir yaklaşım sayılmasa gerek! Gelişmeler “Dostlarımızın sayısını artıracağız” beyanının “katil sürüsüyle kucaklaşacağız” anlamına gelip gelmediği sorusunu giderek daha fazla gündeme getirecek gibi gözüküyor!  

HABERE YORUM KAT

4 Yorum