1. HABERLER

  2. HABER

  3. HUKUK

  4. Van'daki Polis Şiddetine Resen Soruşturma
Van'daki Polis Şiddetine Resen Soruşturma

Van'daki Polis Şiddetine Resen Soruşturma

Van Cumhuriyet Başsavcılığı, engelli gencin uğradığı polis şiddeti sonrası resen soruşturma başlattı. Zihinsel engelli bir gence polislerin kask ve tekmelerle uyguladığı şiddet görüntüleri büyük tepki çekmişti.

22 Ağustos 2019 Perşembe 14:17A+A-

Van Cumhuriyet Başsavcılığı, zihinsel engelli gence polislerin kask ve tekmelerle uyguladığı şiddet görüntüleri hakkında resen soruşturma başlattı.

Başsavcılık, Büyükşehir Belediye Başkanı Bedia Özgökçe Ertan'ın hakkında yürütülen terör soruşturması gerekçesiyle İçişleri Bakanlığı'nca görevden uzaklaştırılmasını protesto etmek amacıyla yapılan gösteriler sırasında bir kişinin zor kullanılarak gözaltına alınmasına ilişkin görüntülerin sosyal, görsel ve yazılı medyada yayımlanmasını ihbar kabul etti.

Başsavcılık, görüntülere ilişkin resen soruşturma başlattı.

Bu arada söz konusu olayda gözaltına alınan kişinin, bir polis memuruna demir tabureyle saldırıda bulunduğuna dair görüntüler de dosyaya eklendi.

NE OLMUŞTU?

İçişleri Bakanlığı tarafından Diyarbakır, Van ve Mardin Büyükşehir Belediyelerine kayyum atanması kararlarının protesto edildiği gösterilerde polis şiddeti büyük tepki çekmişti. Van'da zihinsel engelli bir gence polislerin kask ve tekmelerle uyguladığı şiddet görüntüleri ortaya çıkmıştı.

HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, söz konusu görüntüleri Twitter hesabından paylaşarak "Van’da şu görüntüye bakın halka reva görülene bakın yazıklar olsun! Bu kamu görevlileri yargılanmazsa Türkiyede ve Dünyada kimseye bir şey anlatamazsınız!" demişti.

AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu da duruma tepki göstererek "Van'daki bu görüntüler korkunç! Hukuk içinde görevini yapan emniyet güçlerimizi de zan altında bırakan bu vahşet kabul edilemez! Vatandaşlarımıza bu zalimliği reva gören kişilerin bir an evvel görevden alınması ve yargılanması için gereken mutlaka yapılacaktır" ifadelerini kullanmıştı. (Karar)

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT