1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Van Valiliği'nden Polis Şiddeti Hakkında Açıklama
Van Valiliği'nden Polis Şiddeti Hakkında Açıklama

Van Valiliği'nden Polis Şiddeti Hakkında Açıklama

Van'da zihinsel engelli bir gence, polislerin kask ve tekmelerle şiddet uyguladığı görüntülere ilişkin Valilik'ten açıklama geldi.

22 Ağustos 2019 Perşembe 14:12A+A-

İçişleri Bakanlığı tarafından Diyarbakır, Van ve Mardin Büyükşehir Belediyelerine kayyum atanması kararlarının protesto edildiği gösterilerde yaşanan polis şiddeti büyük tepki çekti. Van'da zihinsel engelli bir gence, polislerin kask ve tekmelerle şiddet uyguladığı görüntülerin ortaya çıkması üzerine Valilik'ten açıklama geldi.

Karar gazetisinde yer verilen habere göre, Valilik'ten yapılan açıklamada "İçişleri Bakanlığı tarafından Van Büyükşehir Belediyesine yapılan Başkan Vekilliği görevlendirilmesini protesto etmek için toplanan ve kanunsuz eylem yapan gruplar için görevlendirilmiş Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'nde görevli personele, bekleme yaptıkları Van il merkezi Yüzbaşıoglu Sokak'ta bir şahıs tarafından demir tabure ile saldırıda bulunulmuştur. Saldırı sonucu bir polis memurumuz yüzünden, boynundan ve kolundan yaralanmıştır. Saldırıda bulunan şahıs kovalamaca sonucu zor kullanılarak yakalanmıştır. Sahsın 2013 yılında PKK terör örgütünün kırsal alanına katılım yaptığı, 2014 yılında Diyarbakır ilinde güvenlik kuvvetlerine teslim olduğu ve çok sayıda suç kaydının olduğu ayrıca, psikolojik rahatsızlığının (şizofren) bulunduğu anlaşılmıştır. Valiliğimizce olayla ilgili gerekli inceleme ve soruşturma başlatılmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur" ifadelerine yer verildi.

NE OLMUŞTU?

İçişleri Bakanlığı tarafından Diyarbakır, Van ve Mardin Büyükşehir Belediyelerine kayyum atanması kararlarının protesto edildiği gösterilerde polis şiddeti büyük tepki çekmişti. Van'da zihinsel engelli bir gence polislerin kask ve tekmelerle şiddet uyguladığı görüntüler ortaya çıkmıştı.

HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, söz konusu görüntüleri Twitter hesabından paylaşarak "Van’da şu görüntüye bakın halka reva görülene bakın yazıklar olsun! Bu kamu görevlileri yargılanmazsa Türkiyede ve Dünyada kimseye bir şey anlatamazsınız!" demişti.

AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu da duruma tepki göstererek "Van'daki bu görüntüler korkunç! Hukuk içinde görevini yapan emniyet güçlerimizi de zan altında bırakan bu vahşet kabul edilemez! Vatandaşlarımıza bu zalimliği reva gören kişilerin bir an evvel görevden alınması ve yargılanması için gereken mutlaka yapılacaktır" ifadelerini kullanmıştı.

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

1 Yorum