1. HABERLER

  2. HABER

  3. Vahşete Duyarsız Türkiye Solu ve Gazeteleri
Vahşete Duyarsız Türkiye Solu ve Gazeteleri

Vahşete Duyarsız Türkiye Solu ve Gazeteleri

Türkiye’deki Sol ve Sol menşeli gazeteler Suriye’de Esed’in vahşet politikaları ile ilgili yayınlanan fotoğrafları görmedi.

22 Ocak 2014 Çarşamba 12:44A+A-

HAKSÖZ-HABER

Sol, Cumhuriyet, Aydınlık, Evrensel ve Birgün gazeteleri Suriye’de Esed’in vahşi işkencelerine tabi tutulan muhaliflerin fotoğraflarını görmeyerek Suriye diktasını desteklemeye devam ediyor. Bugünkü gazete manşetlerinde bu vahşete yer vermeyen gazeteler yaptıkları dezenformasyonlarla da fotoğrafların bir komplo olduğunu savunuyorlar.

Yayınlanan işkence fotoğraflarının Cenevre konferansı öncesinde Batılı ülkeleri etkilemek için ortaya çıkarıldığını iddia eden site ve gazeteler fotoğrafların belirsiz, zamanlamanın manidar olduğunu iddia ettiler. Daha önceleri de Esed’e her fırsatta destek veren aynı gazeteler ve çalışanları yapılan birçok katliamda Suriye rejimini aklamaya çalışmışlardı.

Sol gazeteler dışında Esed'i her daim bir kahraman gibi göstermeye çalışan başında Haydar Baş'ın bulunduğu Bağımsız Türkiye Partisi'nin yayın organı Yeni Mesaj da "Esad'a Foto Tezgah" manşetiyle bu fotoğraflara kılıf arayanlar arasında yer aldı.

aydinlik-gazetesi_70219.jpg

birgun-gazetesi_70191.jpg

cumhuriyet-gazetesi_70192.jpg

evrensel-gazetesi_70194.jpg

sol-gazetesi_70223.jpg

yeni-mesaj-gazetesi_70211.jpg

 

HABERE YORUM KAT

4 Yorum