1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. "Uydurulmuş din" retoriği Kemalizm’in duvarına tosladı!
"Uydurulmuş din" retoriği Kemalizm’in duvarına tosladı!

"Uydurulmuş din" retoriği Kemalizm’in duvarına tosladı!

Mustafa İslamoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Atatürk’ün Alparslan, Osman Gazi ve Fatih Sultan Mehmet gibi bu coğrafyaya damga vurmuş biri olduğunu belirtti.

31 Ağustos 2021 Salı 00:56A+A-

HAKSÖZ HABER

Son dönemde kamuoyunda ilahiyatçı veya hoca olarak bilinen bazı isimler, resmî ideolojiye ve kurucularına yönelik methiyeler dizme yarışına girdi.

Bunların başında ise “uydurulmuş din” retoriğini dilinden düşürmeyen Mustafa İslamoğlu bulunuyor.

İslamoğlu’nun Mustafa Kemal Atatürk ile ilgili güzellemeleri yeni bir şey değil. Daha önce de dolaylı olarak Atatürk’e övgüler yağdıran İslamoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Atatürk’ün Alparslan, Osman Gazi ve Fatih Sultan Mehmet gibi bu coğrafyaya damga vurmuş biri olduğunu belirtti. 

İndirilmiş dinin mümessili, kinini din edinenlere karşı “Sakarya Destanına Selam” demeyi de ihmal etmemiş!

Söz konusu Müslümanlar ve İslami yapılar olduğu zaman adalet ve hakkaniyetten, nezaket ve merhametten son derece uzak olan İslamoğlu gibilerin sol, seküler ve Kemalistlere karşı şirin görünme çabaları ise ibret verici.

İslam dünyasındaki İslami oluşumları bir şekilde “uydurulmuş din” mensupları ya da o’cu bu’cu ilan eden bu zihniyet, hızlı adımlarla laiklik ve sekülerlik dalaletine savruluyor maalesef.

20 yıllık ABD ve NATO işgalini sonlandırarak Afganistan’da zafer ilan Taliban’a ABD ve Çin işbirlikçisi etiketini yapıştıran zihniyetin Müslümanlara yarardan ziyade zarar vereceği ortada. Taliban’a narkoşeriat itham ve iftirasını yöneltecek kadar nefret ve düşmanlıkla davrananlar, Atatürk’e methiyeler dizmekte beis görmüyor!

Yıllardır “uydurulmuş din” diyerek neredeyse bütün geleneksel İslami yapıları tekfir edercesine hedef alıp alay konusu eden İslamoğlu şimdi de Mustafa Kemal ve Kemalizme rağmen uydurulmuş bir Kemalizm icat etti. Ne diyelim, Allah ıslah etsin…

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

72 Yorum