1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. ÜRDÜN

  4. Ürdün Yönetimi İhvan’a Baskıyı Artırıyor
Ürdün Yönetimi İhvan’a Baskıyı Artırıyor

Ürdün Yönetimi İhvan’a Baskıyı Artırıyor

Ürdün yönetimi Birleşik Arap Emirlikleri’nin İhvan’ı yasaklamasını eleştiren sözlerinden ötürü tutukladığı İhvan’ın önde gelen isimlerinden Beni İrşed’i tepkilere rağmen serbest bırakmıyor!

10 Aralık 2014 Çarşamba 14:40A+A-

HAKSÖZ-HABER

Ürdün yönetimi ile İhvan arasındaki gerilim 20 Kasım’da hareketin önde gelen isimlerinden Zeki Beni İrşed’in tutuklanmasıyla artmış durumda. Beni İrşed’in tutukluluğuna yapılan itirazlar ve kefaletle serbest bırakılma talebi reddedildi

28 Aralık’ta İslamcılar ve değişik kabilelere mensup gruplar Amman’da düzenledikleri eylemle tutukluluğu protesto etmişlerdi. Kasım ayının başından itibaren özellikle Mühendisler Birliğine mensup onlarca Müslüman tutuklandı.

Beni İrşed Facebook sayfasında Birleşik Arap Emirlikleri’nin İhvan’ı terörist örgüt ilan eden kararını kınadığı için Ürdün’ün yabancı bir ülkeyle ilişkilerini sabote etmeye çalışmak suçundan tutuklanmıştı. İçlerinde Baro başkanı Salih el-Armuti’nin de bulunduğu hukukçular tutuklamanın hukuksuz olduğunu ve hükümetin amacının siyasi muhaliflerin sindirilmesi olduğunu vurguladı.

İhvan’ın siyasi kanadı İslami Çalışma Cephesi’nin genel sekreteri Muhammed el-Zuyud da Beni İrşed’in tutuklanmasının hukuki değil siyasi amaçlı olduğunu vurguladı. 

HABERE YORUM KAT