1. HABERLER

  2. HABER

  3. Ümmetin Bayramı Mübarek Olsun!
Ümmetin Bayramı Mübarek Olsun!

Ümmetin Bayramı Mübarek Olsun!

Yarın Ramazan Bayramı... Kardeşlerimizle kucaklaşma, mazlumlarla dayanışma, çocuklarımızla sevinme ve ümmet bilincimizi çoğaltma zamanı…

18 Ağustos 2012 Cumartesi 14:15A+A-

HAKSÖZ-HABER

Bilincimizi, birikimimizi geliştirdiğini umduğumuz Kur'an ve arınma ayı Ramazan'ın ardından Rabbimiz sevincimizi, umudumuzu ve kardeşliğimizi perçinleyen yeni bir Ramazan Bayramına ulaştırıyor bizleri. Dostlarla, akrabalarla, yakınlarla halleşmek; düşmanlıklara set çekmek, mazlum ve mağdur insanları ziyaret etmek için güzel bir imkândır bayramlarımız. Sadece sevinç ve halleşme günleri değil, acıların paylaşıldığı, gözyaşlarının dindirilmeye çalışıldığı günler olarak da tezahür ediyor bayramlarımız.

Tüm kardeşlerimizin bayramı mübarek olsun!

Suriye’den Arakan’a, Libya’dan Irak'a, Çeçenya'dan Afganistan'a, Yemen’den Bahyren’e, İstanbul'dan Diyarbakır'a, Keşmir'den Somali'ye, Filistin’den Mısır’a, Guantanamo'ya işgal, ateş ve esaret altında; açlık ve yoksullukla imtihanda; sürgünde, mülteci kamplarında ya da karanlık küflü zindanlarda; yasak ve zorbalıklara karşı eylemde; silah başında ve kıyamda olan bütün kardeşlerimizi unutmadan, sınırları aşan bir kavganın özlemi ve ümmet olma bilincinin coşkusuyla bayramımız mübarek olsun.

Rabbimizden, bütün İslam coğrafyasının müntesiplerine bu bayramı mezhebî, meşrebî, kavmî, hizbî fitnelerden uzak durarak kardeşlik ve dayanışma içerisinde geçirecek ve bu kardeşliği daim kılacak bir anlayış, feraset ve merhamet diliyoruz.

Özellikle Suriye’de 18 aydır Baas rejiminin büyük zulmü altında çaresiz bırakılan çocuklarımızın ve kadınlarımızın kurtulması; bayramı da silah başında geçirecek kahraman mücahitlerimizin zafer kazanması; mülteci durumuna düşürülmüş, açlık ve yokluk içindeki Arakan Müslümanlarının yardım çığlığına acilen el uzatılması için Rabbimize dua ediyoruz.

Bu kutlu bayramın bereketiyle bütün kirlerimizden hicret etmeyi, onurlu bir sevdayla tutunduğumuz mücadelemizle barışık bir duruşu kaim kılmayı, tevhid ve adalet adına Kur'ani ilkelerle var olma mücadelemizi çoğaltmayı duamızın başına koyuyoruz.

Rabbimizden bu duamıza sonsuz rahmetiyle icabet ederek günahlarımızdan bizi temizlemesini diliyoruz. Ömrümüzü Ramazan; ahiretimizi ise bayram kılmasını niyaz ediyoruz.

Rabbimiz yolumuzu açık, umudumuzu diri, bayramımızı mübarek kılsın.

 

HABERE YORUM KAT

13 Yorum