1. HABERLER

  2. HABER

  3. Ümit Özdağ’ın paylaştığı haberlerin ne kadarı doğru?
Ümit Özdağ’ın paylaştığı haberlerin ne kadarı doğru?

Ümit Özdağ’ın paylaştığı haberlerin ne kadarı doğru?

Ümit Özdağ’ın Suriyeliler tarafından gasp edilip dövüldüğünü iddia ettiği kişinin yalan söylediği, olayın Suriyelilerle ilgisiz bir alacak verecek meselesi olduğu ortaya çıktı. Ümit Özdağ'ın dezenformasyon çabaları Serbestiyet tarafından derlendi.

07 Ağustos 2022 Pazar 12:35A+A-

Ümit Özdağ, 31 Temmuz günü Fatih Büyükziyanak adlı bir kişinin Konya’da 3 Suriyeli tarafından gasp edilip öldüresiye dövüldüğünü iddia etmiş, fotoğrafını ve annesinin videosunu paylaşmış, şöyle yazmıştı:  

“Sığınmacı ve kaçaklar Türk vatandaşlarını gasp ediyor, bıçaklıyor, öldürüyor! Konya’da Fatih Büyükziyanak 31 Temmuz günü 3 Suriyeli tarafından gasp edilip, öldüresiye dövüldü. Fatih ölümden döndü. Bu olayları halktan saklamaya devam edin, çünkü siz Türk’ün gerçek düşmanısınız!”

1-250.jpg

Daha sonra olayın alacak verecek meselesinden kaynaklandığı ve Suriyelilerle alakasının bulunmadığı ortaya çıkmış, Özdağ da “Ben gündeme getirince olay büyümüş. Paniklemiş, gerçeği söylemiş. Ayıp ayıp. Dayak yedin anladık dürüst ol, yalan söyleme” diyerek duyurduğu bilgiyi düzeltmişti.

2-277.jpg

Ama Twitter hesabından her gün sığınmacıların işledikleri iddia edilen suçlarla ilgili paylaşımlar yapan Özdağ sık sık tekzip yiyor, çoğunlukla açıklama yapmadan tweet’ini siliyor. Bazen de gerçeğin ortaya çıkmasına rağmen tweet’lerini silmemekte ısrar ediyor.

Özdağ’ın son aylardaki paylaşımlarını inceledik.

“Afganlar metalci genci tarzı nedeniyle dövdü” dedi, saldırganlar Türk çıktı

1 Ağustos günü isimsiz bir Twitter kullanıcısı İzmir’de metalci bir gencin tarzı yüzünden Afganlar tarafından dövüldüğü iddiasını dile getirdi. Ümit Özdağ bu tweet’i paylaştı ve şöyle yazdı:

“Afganistan’dan gelip Türkiye’de kime nasıl giyineceğini, nasıl yaşayacağını dikte söylüyor. Hoşuna gitmeyeni dövüyor. Korkma, gidecekler.”

Dövülen genç bir süre sonra sosyal medya hesabından açıklama yaptı ve kendisine saldıran kişinin Afgan değil Türk olduğunu açıkladı.

“Antep Gazinosu’na Türkler alınmıyor” dedi, sahibi Türk çıktı

Özdağ, Gaziantep’te bulunan Antep Gazinosu’nun önüne giderek bir video çekmiş ve gazinoya Türklerin girmesinin yasak olduğunu iddia etmişti.

Fakat çok geçmeden gazinonun sahibinin Türk olduğu ve Türklerin girişinin yasak olduğu iddiasının da doğru olmadığı ortaya çıktı.
Bunun üzerine Özdağ tweet’i sildi.

“Suriyeliler göletten kaz çaldı” dedi, kazlar ördek, Suriyeliler Iraklı, hırsızlar hayvansever çıktı

“Başıboş Kaçak Sorunu” adlı Twitter hesabı, paylaştığı videoyla Suriyelilerin İstanbul Bahçeşehir’de bulunan bir göletten 2 kaz çaldığını iddia etti. Ümit Özdağ bu tweet’i alıntılayarak “inanmak zor ancak oluyor bunlar” açıklamasını yaptı.

Daha sonra videoda görülen kişilerin Suriyeli değil Iraklı oldukları, evde yetiştirdikleri ördeklerini komşularının rahatsız olması sebebiyle gölete bırakmaya çalıştıkları ortaya çıktı.

Ama Özdağ bu açıklamalara da inanmayarak iddiasında ısrar etti.

3-204.jpg

“Suriyeliler 20 TL için kezzap attı” dedi, çocuğun annesi yalanladı

Twitter hesabından bir paylaşım yapan Özdağ, Meram ilçesinde küçük bir çocuktan 20 TL isteyen Suriyelilerin çocuğa kezzap attığını iddia etti.

Özdağ, “Şimdi çocuğun babası ile konuştum. Olay 45 gün önce olmuş. Suçlu Suriyeliler yakalanmış, yargı süreci başlamış. 1 yabancının başına 1 şey gelince Zafer Partisi kışkırttı diyenlere sorum şu: Bu çocuğun yüzüne 20 TL için kezzap dökenleri kim kışkırttı? Türk düşmanı Suriyeli yalakaları” dedi.


https://twitter.com/umitozdag/status/1548049748661133312

12 yaşındaki G.E.H., ifadesinde, “Oynadığımız yıkık bina içerisinde dolu su bidonu gördüm. Bidonun içerisinde su olduğunu zannederek oyun amaçlı Yusuf’a fırlattım. Dökülen sıvı nedeniyle benim de elim ve ayağımda yanıklar oluştu. Maddenin kezzap olduğunu bilmiyordum” dedi.  

Çocuğun annesi de Yeni Şafak gazetesine “Kesinlikle böyle bir şey yok. Bana böyle lanse edildiği için annelik içgüdüsüyle o videoyu çektim” açıklamasını yaptı.

4-158.jpg

Bunun üzerine Özdağ, Yeni Şafak’ın bu açıklamayı anneyi tehdit ederek yaptırdığını iddia etti.

“Suikast” iddiası mahalle dedikodusu çıktı
Katıldığı bir programda kendisine suikast yapılacağını iddia eden Özdağ, bilginin kendisine “gayri resmi” bir şekilde geldiğini söyledi.

Özdağ’ı hedef alan bir suikast olabileceğini söyleyen kişinin Esenler’de görev yapan Kadın Doğum Uzmanı N.Y. isimli kişi olduğu öğrenildi.
N.Y. verdiği ifadesinde; bir buçuk ay önce kalabalık ortamda tanımadığı bir kişinin Ümit Özdağ’ı kastederek “Bu da herhalde İsrail’e çalışıyor, buna da bir şeyler olabilir” şeklinde konuştuğunu duyduğunu, konuşmayı da oradan ayrıldıktan sonra Özdağ ile yakın olduğunu bildiği ve Zafer Partisi Tarsus Sorumlusu olan G. G.’ye telefonla arayarak anlattığını ifade etti.

Özdağ, öldürülen 18 yaşındaki Ali El Hemdan’ı hedef aldı, iddiası delillerle yalanlandı

Adana’da Ali El Hemdan’ın öldürülmesi davasında sanık polis Fatih Karaca’ya verilen 25 yıl cezayla ilgili bir tweet paylaşan Ümit Özdağ, “Türkçe bilmeyen, polisin DUR emrine uymayan bir Suriyeli kaçarken ihtar atışı yapan polis tarafından kazayla öldürüldü. 27 yıl devlete hizmet eden bu polise önce müebbet ve sonra 25 yıl ceza verildi. Bakalım Türk çocuklarını bıçakla doğrayarak öldüren Suriyeliler ne ceza alacak?” ifadelerini kullandı.
https://twitter.com/umitozdag/status/1476097208772661250

Davanın avukatlarından Tugay Bek, Ümit Özdağ’ı yalanladı.

https://twitter.com/avtugaybek/status/1476138169108205575

“900 Bin Suriyeliye vatandaşlık verdiler. 2022 sonuna kadar hedef 2 milyon”

Özdağ, “Hatay’da, sadece Antakya’da günde 200 kişiye vatandaşlık veriliyor. Hani diyorlar ya ‘220 bin kişiye vatandaşlık verdik’, büyük bir yalan. Süleyman Soylu, bu haftanın başında yine emir verdi. ‘Randevusuz gelenlere bile vatandaşlık verin’ emri verdi. Bütün amaçları seçim öncesinde milyonlarca kişiye vatandaşlık vermek” dedi.

Özdağ’ın sözlerine Hatay Valiliği yanıt verdi: “Yabancı düşmanlığına dayalı, kışkırtıcı, kin ve nefreti körükleyen bir anlayışla uzun zamandır karşı karşıyayız. Bu anlayış, her gün bir başka yalanı ortaya atan, gerçekler gün yüzüne çıktığı zaman özür dilemeyi bırakın yalanlarını arttırarak devam ettiren bir anlayış.

“Bu yalan serisine, Antakya’da günlük 200 kişinin vatandaş yapıldığı yönünde yeni biri daha eklendi. Toplumsal yapımızı tahrip etmeyi amaçlayan böyle bir anlayışa, Gazi Meclis’imizin çatısı altında izin verilmemesi gerektiğine inanıyoruz.”

“Esenler’de 4 Afgan, 12 yaşında bir Suriyeli kıza tecavüz etti” dedi, kaymakamlık yalanladı

Twitter üzerinden paylaşımda bulunan Özdağ, İstanbul Esenler’de 12 yaşındaki Suriyeli bir kızın 4 Afgan tarafından tecavüze uğradığını ve halkın sokağa döküldüğünü iddia eden bir paylaşımda bulundu.

5-110.jpg

Esenler Kaymakamlığı’ndan yapılan açıklamada Ümit Özdağ’ın iddiası yalanlandı.

Açıklamada “ilçemizde bu şekilde bir olay yaşanmamıştır” ifadesi yer aldı.

“15 kişilik Suriyeli grup siteyi bastı” dedi, BAE ve Almanya vatandaşı çıktılar

Zafer Partisi Bursa İl Başkanlığı tarafından paylaşılan bir videoyu alıntılayan Ümit Özdağ, 15 Suriyelinin bir siteyi basıp site sakinlerini dövdüğünü iddia etmişti.

6-090.jpg

Olayın, Bursa’da tekstil firması sahibi U.Ş. isimli Suriye uyruklu Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının söz konusu siteden 2016’da satın aldığı daireyi BAE ve Almanya vatandaşı doktor, iş insanı ve öğrenci olan 4 akrabasına gezdirmek istediği esnada Arapça konuşulması üzerine site sakinlerinin tepki göstermesinden dolayı yaşandığı ortaya çıktı.

https://serbestiyet.com/haberler/ozel-haber-havuzdaki-kimse-suriyeli-degildi-97779/

“Suriyeliler Hatay’da bir genç kızı taciz etti” dedi, olayın aslı başka çıktı

Özdağ, paylaştığı bir tweet’te “Antakya’da Suriyelilerin bir kızı taciz etmesi üzerine, kızın ailesinin de aralarında bulunduğu halk Suriyeli ailenin evine/iş yerlerine saldırdı. Olay yerine güvenlik güçleri sevk edildi. 3 Suriyeli hastaneye sevk edildi” ifadelerini kullandı.

7-077.jpg

Olayın, aralarında ilişki olan 14-15 yaşlarında Türk vatandaşı bir kız ile aynı yaşlardaki Suriye uyruklu bir çocuğu kızın ailesinin parkta birlikte görmesi üzerine yaşanan ve büyümeyen bir tartışmadan ibaret olduğu ortaya çıktı.

8-057.jpg

Cami tuvaletinde uyuşturucu kullanan muhacirler: “Muhacir olduğunu nereden biliyorsunuz?”

Ümit Özdağ sosyal medya hesabında uyuşturucu kullandıklarını iddia ettiği sığınmacıların fotoğrafını kullanarak, “Esenyurt’ta camii tuvaletlerinde Uyuşturucu kullanan muhacirler. Yerel basına ağır baskı uygulanarak sığınmacı/ kaçak haberleri yapmaları engelleniyor. Suç kayıtları girilmiyor. Türkler daha fazla suç işliyor yalanı utanmazca söyleniyor” diye yazdı.

Özdağ, sosyal medyada cami tuvaletlerinde kamera olmamasına rağmen bu fotoğrafları nereden bulduğu ve fotoğraftakilerin sığınmacı olduğunu nereden bildiği sorularına cevap vermedi.

Kaynak: Serbestiyet

HABERE YORUM KAT

3 Yorum