1. HABERLER

  2. HABER

  3. Ulusu: Pişman Değilim, Hizmet Yaptım
Ulusu: Pişman Değilim, Hizmet Yaptım

Ulusu: Pişman Değilim, Hizmet Yaptım

Bülend Ulusu, “Pişman mısınız?” sorusuna karşılık, “Pişman olur muyum hiç. Hizmet yaptım” dedi.

15 Haziran 2012 Cuma 00:13A+A-

TBMM Darbeleri Araştırma Komisyonu bünyesinde kurulan 12 Eylül Darbesini Araştırma Alt Komisyonu, dünkü toplantıda 1980 darbesinin ardından Başbakanlık görevini üstlenen, eski Deniz Kuvvetleri Komutanı Bülend Ulusu’yu dinledi.

Toplantı öncesi gazetecilerin sorularını cevaplayan Ulusu, yalnız 12 Eylül’ü değil hiçbir darbeyi tasvip etmenin mümkün olmadığını söyleyerek “istikrar” mesajı verdi.

Darbe sonrası Başbakanlık görevini kabul etmesinden dolayı yapılan eleştirilerin hatırlatılması üzerine Ulusu, “Görev verilince tabii ki biri yapacak onu. Aklımız erdiği kadar yaptık” dedi. Ulusu, “Pişman mısınız?” sorusuna ise, “Pişman olur muyum hiç. Hizmet yaptım” karşılığını verdi.

7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren’in yargılanmasıyla ilgili yorumunun sorulması üzerine Ulusu, “Onlara karışmam. Yargıya hiç karışamam” diye konuştu. Ulusu, “O güne bugünden baktığınızda darbe olmadan atlatılabilir miydi?” sorusuna şu karşılığı verdi: “Süleyman bey ne dedi? Dünkü çamaşır bugünkü güneşte kurutulmaz. O zamanın şartları başka. Her devrenin şartına göre konuşmak lazım. Tabii olması arzu edilmez her zaman. Ben o zaman bile tasvip etmedim. Çünkü 60 İhtilali’ni de yaşadım ben. 60 İhtilali’ni duyduğum zaman ağzımdan çıkan ilk kelime ‘eyvah’ dedim. Darbe hiçbir zaman arzu edilmez.”

Yeni Akit 

HABERE YORUM KAT

1 Yorum