1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Uludağ Üniversitesi'nde Şiir Gecesi ve Grup Yürüyüş Konseri
Uludağ Üniversitesi'nde Şiir Gecesi ve Grup Yürüyüş Konseri

Uludağ Üniversitesi'nde Şiir Gecesi ve Grup Yürüyüş Konseri

Uludağ Üniversitesi İnsani Değerler Topluluğu dönemin son salon programını Şair Ali Emre ile söyleşi- şiir dinletisi ve Grup Yürüyüş konseriyle ile gerçekleştirdi.

10 Mayıs 2015 Pazar 11:01A+A-

Uludağ Üniversitesi Mete Cengiz Kültür Merkezi’nde gerçekleşen programın sunumunu  topluluk üyelerinden Halime Örs  yaptı. Giriş konuşmasında topluluğun  kuruluş amacı üzerinde duran Örs topluluğun tanıtım slaytının ardından Şair-Yazar Ali Emre’yi konuşmasını yapmak ve şiirlerini seslendirmek  üzere kürsüye davet etti:

Konuşmasında  gençliğin gelecek tasavvuru, birikim düzeyi  ve ümmet coğrafyasındaki direniş çizgileriyle bizlere umut aşılayan öncü kişilikler üzerinde duran  Ali Emre, ilk olarak  insanlığın umudu olmayı ifade eden İslami kimliğimizin ve birikimimizin değerine dikkat çekti. Bu değeri kazanmanın bedeller zincirini de beraberinde getirdiğini vurgulayan Emre okuma, tefekkür etme ve müslümanca bir bilinç ile hayata dokunma ameliyesi için adanmışlık ruhuna değindi.

Gençliğin eğlence algısı üzerinde de duran Emre, fıtri/doğal olan eğlenme isteğinin ve duygusunun nasıl kirletildiğini, ’bahar şenlikleri’ adı altında iradeleri ipotek altına alınan insanların ‘eğlence’ sömürüsüne nasıl  muhatap olduğunu  anlattı. Bu bağlamda ancak, ayaklarımızı sabitleyen ve ellerimizi birbirimize bağlayan vahiy nimetiyle her türlü sömürüye direnç gösterebileceğimizi ifadelerine ekledi.

Ümmet coğrafyamızın birikimine ve değerlerini de dikkat çeken Emre, bu coğrafyanın daha bir çok yazılacak öyküsü, okunacak şiiri, kitaplaştırılacak kahramanları var ;Esma gibi, Abdulkadir Salih gibi diyerek bu hafızayı canlı tutmak ve geleceğimize taşımak için sanata; şiire edebiyata,müziğe göstereceğimiz ilginin önemli olduğunu sözlerine ekledi.

Ardından direnişin şairi Emre, duygu dolu bir atmosfer içerisinde “Buz Gibi Sosyoloji”,”Halep Acısı”,”Özgür Suriye” şiirlerini seslendirerek sahneyi Grup Yürüyüş’e devretti.

Mücadele ruhunu bilfiil yaşatan ezgilerini seslendirerek bizleri güzel bir ana daha şahit kılan Grup Yürüyüş’ün ardından program plaket takdimiyle sona erdi.

unnamed-031.jpg

unnamed-(2)-020.jpg

unnamed-(1)-024.jpg

unnamed-(3)-017.jpg

unnamed-(4)-015.jpg

HABERE YORUM KAT

2 Yorum