1. HABERLER

  2. HABER

  3. Üç Milletvekili Meclis'e Başörtülü Girecek
Üç Milletvekili Meclis'e Başörtülü Girecek

Üç Milletvekili Meclis'e Başörtülü Girecek

Demokratikleşme paketi kapsamında kamuda başörtüsü serbestliğin ardından üç kadın milletvekili Meclis'e başörtülü gireceklerini açıkladı.

27 Ekim 2013 Pazar 19:39A+A-

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ da yaptığı konuşmada "Meclis'te başörtüsüne engel bir durum yok" dedi. Bundan tam 14 yıl önce Fazilet Partisi İstanbul Milletvekili Merve Kavakçı Meclis'e başörtülü girmiş DSP Genel Başkanı ve milletvekillerinin protestosuyla karşılaşmıştı.

AK Parti Konya Milletvekili Gülay Samancı, bundan sonra TBMM'deki çalışmalara başörtülü katılacağını söyledi. Hac görevinden kısa süre önce döndüğünü belirten Samancı, "Hac farizasını yerine getirdikten sonra, kapalı bir şekilde gelmiştim. Bundan sonra da meclis çalışmalarına başörtülü şekilde devam edeceğiz" dedi.

Kahramanmaraş Milletvekili Sevda Bayazıt Kaçar da daha önce yaptığı açıklamada Hacca gittikten sonra Haccın kendisini çok etkilediğini ve orada taktığı başörtüsünü çıkartmayacağını Meclis'e başörtülü gireceğini açıklamıştı.

Hac ibadetinin ardından yurda dönen Denizli Milletvekili Nurcan Dalbudak da Yenisafak.com.tr'ye yaptığı açıklamada Meclis'e başörtülü olarak gireceğini belirtti.

2 yıl önce yaptığı Hac ibadetinin ardından da Meclis'e kapalı girmeyi düşündüğünü o zamanlarda ortamın müsait olmadığını fakat bugün şartların oluştuğunu gördüğünü söyleyen Dalbudak, muhalefetin bugünkü şartlarda bu duruma tepki göstermeyeceğini söyledi.

Bu kadına haddini bildirin

14 yıl önce başörtülü bir şekilde aday olarak seçimlere giren ve ardından milletvekili seçilen Fazilet Partili Merve Kavakçı yemin etmek için Meclis'e girdiğinde dönemin Başbakanı ve DSP Genel Başkanı Bülent Ecevit kurmaylarını ve vekillerini Kavakçı'yı Meclis'te protesto etmeye çağırmıştı. Ecevit'in o gün Meclis kürsüsünde kullandığı "Bu kadına haddini bildirin" sözü büyük tepkilere neden olmuştu.

45 dakika devam eden protestolar neticesinde Halkın oylarıyla seçilen Merve Kavakçı yemin edemeden Meclis'ten ayrılmak zorunda kalmıştı.

Yeni Şafak

HABERE YORUM KAT

1 Yorum