1. HABERLER

  2. HABER

  3. Twitter’ın Talebine Ret
Twitter’ın Talebine Ret

Twitter’ın Talebine Ret

İstanbul Anadolu 5. Sulh Ceza Mahkemesi, Twitter’ın siteye erişimi açma talebini reddetti.

27 Mart 2014 Perşembe 16:56A+A-

Twitter yönetimi, Ankara 15. İdare Mahkemesi'nin siteye erişiminin engellenmesiyle ilgili yürütmeyi durdurma kararı üzerine harekete geçmişti. Kararı olumlu karşıladıklarını bildiren Twitter yetkilileri, yazılı açıklama yaparak hükümeti mahkeme kararına acilen uymaya ve siteye erişimi açmaya davet etmişti.

İstanbul Anadolu 5. Sulh Ceza Mahkemesi, Twitter’ın erişimin engellenmesi kararına yaptığı itirazı reddetti.

Yasaklatan dört karardan ikisi aynı mahkemeden

Eski Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ile şair ve yazar İsmet Özel, İstanbul Anadolu 5. Sulh Ceza Mahkemesi’ne başvurarak iki ayrı Twitter hesabını şikâket etmişti. Mahkeme de şikayet edilen hesapların kapatılmasına karar verdi.

Kendi kişisel hesaplarına uygunsuz fotoğraflar yüklendiğini ileri süren bir kadın da Samsun 2'nci Sulh Ceza Mahkemesi'ne başvurmuştu. Mahkeme, kişilik haklarının ihlâl edildiğini belirterek "ihlâlin gerçekleştiği yayın, kısım ve bölümle sınırlı olarak içeriğin erişime engellenmesine" karar verdi.

Twitter’ın yaptığı açıklamada da yasağın dayanağını oluşturan 3 hesabın incelendiği ve ikisinin kapatıldığı belirtildi. Yıldırım hakkında yolsuzluk iddialarının yer aldığı üçüncü Twitter hesabınınsa ifade özgürlüğü dikkate alınarak kapatılmadığı açıklandı.

İçerikleri aktarılmayan dört karardan sonuncusu için Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı, "Bu internet sitesi (twitter.com) hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın (TMK 10. maddesi ile görevli) 20/03/2014 tarih ve sayılı kararına istinaden, Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı tarafından koruma tedbiri uygulanmaktadır" diyor.

(Al Jazeera)

HABERE YORUM KAT