1. HABERLER

  2. HABER

  3. "TÜSİAD Önce 28 Şubat'ın Hesabını Versin"
TÜSİAD Önce 28 Şubatın Hesabını Versin

"TÜSİAD Önce 28 Şubat'ın Hesabını Versin"

Başbakan Yardımcısı Arınç, TÜSİAD Başkanı Boyner'e cevap verdi.

15 Eylül 2012 Cumartesi 20:14A+A-

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) geçekten halkın temsilcisi olduğunu söylüyorsa, önce 28 Şubat'taki kötü rolünün hesabını, herkesin verdiği gibi vermeli." dedi.

Bülent Arınç, Bursa'da partisinin Osmangazi Danışma Meclisi toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Boyner'e Cevap

Merinos Atatürk Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen toplantıda konuşan Arınç, TÜSİAD Başkanı Ümit Boyner'in halkın gerçekleri öğrenmek isteyeceğine dair konuşmasına cevap verdi.
Terör konunda çok başarılı işler yaptıklarını belirten Arınç, "Bu hükümet ne yaptığını iyi biliyor. Bu yüzden Sayın Boyner'in de üzülmesine gerek yok. TÜSİAD Başkanı şunu iyi bilmeli ki; kendisini ne kadar çok sevdiğimizi, takdir ettiğimizi kendileri iyi bilir. Sorduğunuz zaman inkâr etmeyecektir. Çünkü kendisi ile son zamanlarda atışırız. Çünkü her zaman Türkiye gerçeği ile uyuşmayan şeyleri söylemeye çalışıyor. O yüzden de TÜSİAD belki geçmişte Türkiye'nin en itibarlı kurumu iken, belli bir kesimi çok iyi temsil ediyor iken son zamanlarda genel başkanlık yapacak kimseyi dahi bulamaz hale geldi. Çünkü söyledikleri, Türkiye'nin meseleleri sorunları ve gerçekleri değil." diye konuştu.

"TÜSİAD Önce 28 Şubat'taki Kötü Rolünü Silmeli"

TÜSİAD'ın son zamanlarda halktan kopuk olduğunu anlatan Arınç, şöyle devam etti:
"Hanımefendi buyuruyorlar ki; 'Afyon'daki gerçekleri öğrenmek istiyoruz'. Amenna. Uludere'nin gerçeğini öğrenmek istiyoruz. Amenna. Evet, bunları öğrenmediğiniz bir şey kaldı mı? Yani bizim kesinlikle şöyledir, diyebilmemiz için adli ve idari soruşturmanın sonucunu açıklamamız lazım. Adli ve idari soruşturma henüz bitmemişken, ihtimaller üzerine nasıl konuşabilir hükümet ne diyebilir, kimi suçlayabilir. Kaldı ki her gün gelişmeler askeriyenin bildirdiği, hükümetimizin bildirdiği kadar biliniyor. Yani TÜSİAD geçekten halkın temsilcisi olduğunu söylüyorsa önce 28 Şubat'ta kötü rolünün hesabını herkesin verdiği gibi vermeli."

"28 Şubat'ta 5'li Çetenin İçinde Yer Alanlar"

TÜSİAD'a 28 Şubat üzerinden yüklenen Arınç, sözlerini şöyle sürdürdü:

"28 Şubat döneminde meşru hükümeti devirmek için 5'li çetenin içinde yer alanlar, bu gün halk adına konuşmaya nasıl cür'et ediyorlar, doğrusu bu çok önemli bir gelişme. Biz halka hesap verdiğimiz için her seçimde çıkarak geliyoruz. Bizim tek muhatabımız millettir. Şüphesiz mahkemelerde, şüphesiz Meclis'te gerekli yerde hesabını sorar. Araştırma önergeleri veriliyor hükümet kendini savunuyor, gensoru veriliyor hükümet kendini savunuyor, daha ne yapsın? Hükümet çekip gitse Allah aşkına kim bu ülkeyi yönetecek, hangi parti bu cesareti gösterecek? Şimdi işadamları CHP'ye oy verenler de 'Rabbim inşallah AK Parti iktidara gelir' diye dua ediyor." (cihan) 

HABERE YORUM KAT