1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Türkmendağı'nda Ateşkes Yok!
Türkmendağı'nda Ateşkes Yok!

Türkmendağı'nda Ateşkes Yok!

Suriye’de edilen “ateşkes”e rağmen, Türkmenlerin yaşadığı Bayırbucak’a saldırılar aralıksız devam ediyor!

29 Mart 2016 Salı 07:57A+A-

Yılmaz Bilgen / Yeni Şafak

Saldırılara ani baskınlarla cevap verdiklerini anlatan Sultan Abdülhamit Tugayı Komutanı Ömer Abdullah, “Türkmenler mutlaka ait olduğu topraklara dönecek. Biz bu umutla cephede silahlara karşı göğüsümüzü siper etmeye devam ediyoruz.” diye konuştu.

Suriye'de 28 Şubat'ta ilan edilen “ateşkes”e rağmen, Türkmenlerin en yoğun yaşadığı bölge olan Bayırbucak'ta Rusya’ya ait uçakların ve Esed rejiminin saldırıları devam ediyor!

75 köy ve kasabadan oluşan bölgeye yönelik, kara, deniz ve hava saldırıları nedeniyle Türkmenlerin yüzde 95'i köylerini terk etti.

Yamadi ve Obin bölgesinde sıfır noktalarındaki karakollara iltica eden Bayırbucak Türkmenlerinin bir kısmı ise Türkiye'ye geçiş yaptı.

Türkmen Direnişçiler Cephede

2011 yılından bu yana Bayırbucak bölgesinde sürekli mevzi kaybeden Esed rejimi, Kasım 2015’in başlarında Rusya desteği ile birlikte ilerleme kaydetti. Stratejik Kızıldağ ve Ağacabayır'ın düşmesi ile birlikte Türkmendağı'nın kontrolü büyük oranda rejim güçlerine geçti.

Çatışamalar hâlen Keles, Karamanlı, Kapkaya, Sarraf, Ağacabayır, İsabayır ve Karacağız cephelerinde devam ediyor.

Boşalan Köyler Dahi Hedef Alınıyor!

Esed güçleri 75 Türkmen köy ve kasabasında kontrolü sağladıktan sonra bile okul, câmî ve evleri tahrip etmeye devam ediyor!

bayirbucak_yilmaz_bilgen.jpg

Konuyla ilgili Yeni Şafak'a cephede konuşan Sultan Abdülhamit Tugayı Komutanı Ömer Abdullah, “Esed rejimi, Türkmen bölgelerinde hatıralarımızdan bile korkuyor ve boş evleri dinamitleyerek korkularını gidermeye çalışıyor. Türkmenlerin köylerine tekrar dönüş umudunu yok etme çabasındalar.” dedi.

“300 Şehid Verdik”

“Türkmendağı'nda Rusya bombardımanı ile birlikte 6 aylık yoğun çatışma döneminde 300 şehid ve 650 yaralı verdik.” diyen Ömer Abdullah, “Türkmenler mutlaka ait oluduğu topraklara dönecek. Biz bu umutla cephede konvansiyonel silahlara karşı göğüsümüzü siper etmeye devam ediyoruz.” şeklinde konuştu.

“Burada Ateşkes Namına Hiçbir Şey Yok”

Esed rejimine karşı 1 buçuk ayda 13 operasyon düzenlediklerini anlatan Ömer Abdullah, “Rejim, Rusya ve Şii militanların tüm Türkmendağı'nı istila etme hedefi bitmedi. Bu sebeple burada ateşkes namına hiçbir şey yok. Karadan, denizden ve havadan yoğun saldırı altındayız. Bizim de cevabımız ani baskınlar şeklinde oluyor. 1 buçuk ayda 13 operasyonla düşmana 200’den fazla kayıp verdirdik. Türkmenler yurtsuz kalmayacak, tâ ki son Türkmen çocuğu Türkmendağı'nda şehid oluncaya kadar.” dedi.

HABERE YORUM KAT