1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Türkiye'de mültecilerin ortak korkusu: Sınır dışı edilmek
Türkiye'de mültecilerin ortak korkusu: Sınır dışı edilmek

Türkiye'de mültecilerin ortak korkusu: Sınır dışı edilmek

Türkiye mültecilere yönelik sınır dışı vakaları artış gösteriyor. Peki, konuya vakıf olan hukukçu ve aktivistler bu işlem hakkında ne söylüyorlar?

04 Ekim 2022 Salı 17:00A+A-

HAKSÖZ HABER

Suriyeli mültecilerin yaşadıkları onca zorluk yetmez gibi bir de yeni bir dertleri var: Sınır dışı edilmek. Türkiye’de medya ve muhalif siyasetçilerin dezenformasyon yoluyla oluşturdukları algının neticesi olarak mülteci karşıtlığı yükselişe geçti.

Akla hayale gelmez yalanlarla mültecileri hedef alanlar milyonlarca insana yönelik şiddetin de baş müsebbipleridir. İktidar ise mültecilere yönelik olumlu politikalarının yanında son süreçte oluşturulan tepkiyi azaltmak için bazı tavizler vermek istedi. Ancak unutulan gerçek, yalanlarla nefreti körükleyenlerin ortamın sakinleşmesi adına bile olsa verilen tavizlerden güç alarak daha da azgınlaşacaklarıydı, öyle de oldu!

Bu bağlamda geri gönderme veya "gönüllü geri dönüş" şeklinde nasıl ifade edilirse edilsin mültecilere yönelik sınır dışı kararları hızlı bir şekilde toplumsal uyumu için çaba gösterilmesi gereken mültecileri daha fazla toplumdan uzaklaştırmakta ve suçlu konumuna yerleştirmektedir!

Mülteci gruplar hakkında yaptığı çalışmalarla tanınan 10’lar Medya, Türkiye’deki mültecilerin sınır dışı edilme korkusunu ve sınır dışı politikasının mahiyetini konunun uzmanlarıyla görüşmüş:

HABERE YORUM KAT