1. HABERLER

  2. HABER

  3. SAĞLIK

  4. Türkiye yeni bir aşılama programı uygulamayacak
Türkiye  yeni bir aşılama programı uygulamayacak

Türkiye yeni bir aşılama programı uygulamayacak

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Eris varyantına yönelik yeni bir tedbir gerekmiyor. Hastalığı artık çok iyi tanıyoruz ve endişe edecek hiç bir durum yok" dedi.

27 Eylül 2023 Çarşamba 12:37A+A-

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, dünkü Kabine toplantısı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı. 

Koca açıklamasında şu ifadeleri kullandı: “Bazı ülkelerin aşı baskısı ile örnek olmaya çalıştığına hepimiz şahit oluyoruz. Bazı ülkelerin aşı baskısına boyun eğmesi, bizim de aşı baskısına boyun eğeceğimiz anlamına gelmez. Küresel kovid aşısı baskısına boyun eğmemiz mümkün değil. Türkiye’nin kendi programı var ve birileri istiyor diye aşı programı başlatmayız. Biz kendi programımızı uyguluyoruz ve şu an kesinlikle Covid-19 için yeni bir aşı programı uygulamayı düşünmüyoruz. Bu kadar net.”

"Kısıtlama ve kapanma söz konusu değil"

“Eris varyantının virülansı yani hasta etme gücü daha düşük, fakat bulaşıcılığı daha fazla. Bu dönemde hasta sayısının arttığını söyleyebiliriz. Fakat hastaneye yatış oranları oldukça düşük. Ağır hastalık yapmıyor. Daha hafif seyrediyor. Covid-19 nezle ve grip gibi bir üst solunum yolu enfeksiyonuna dönüşmüş durumda. Bu beklediğimiz bir seyirdi. Paniğe gerek yok. Eski dönemi hatırlatan kısıtlama ve kapanmalar söz konusu değil.”

HABERE YORUM KAT

1 Yorum