1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Türkiye mazlumlara sahip çıkma ısrarından ötürü cezalandırılmak mı isteniyor?
Türkiye mazlumlara sahip çıkma ısrarından ötürü cezalandırılmak mı isteniyor?

Türkiye mazlumlara sahip çıkma ısrarından ötürü cezalandırılmak mı isteniyor?

Türkiye’nin Uluslararası Mali Eylem Görev Gücü tarafından  gri listeye alınmasının sebebi ne?

22 Ekim 2021 Cuma 14:55A+A-

HAKSÖZ HABER

Fransa'nın başkenti Paris'te üç günlük toplantılarının ardından bir açıklamada bulunan Uluslararası Mali Eylem Görev Gücü, Türkiye'yi kara para aklama ve terörizmin finansmanı ile mücadele konusunda 'yeterince çaba göstermeyen' ülkelerin bulunduğu 'gri liste'ye aldı.

Hazine Bakanlığı yaptığı açıklama ile bu karara kınarken Türkiye’nin Uluslararası Mali Eylem Görev Gücü tarafından gri listeye alınmasının sebebi merak konusu haline geldi. Gri listeye alınmak tedbirler gereği daha sıkı takip edilip incelemelerin artırılması anlamına geliyor.

Uluslararası Mali Eylem Görev Gücü tarafından yapılan açıklamada Türkiye’nin bu konuda ilerleme kaydettiği ancak kaydedilen ilerlemenin yeterli olmadığı belirtildi. Geçtiğimiz senenin aralık ayında Türkiye “terörizmin finansmanı ile mücadele” içerikli bir kanunu yürürlüğe geçirmişti. Kanunun uygulanma safhasında doğabilecek problemler sebebiyle STK’lar endişelerini dile getirmiş ve mesele kamuoyunda tartışmalara sebep olmuştu.

Türkiye’nin insani yardım konusunda dünyadaki en etkin ülkelerden birisi olduğu biliniyor. STK’lar eliyle gerçekleştirilen yardımlar bir yana devletin de bu konuda kamu kuruluşları vasıtasıyla ciddi bir sorumluluk aldığını belirtmek gerekiyor.

Başta Filistin, Suriye ve Afrika ülkeleri olmak üzere Türkiye dünyanın çeşitli bölgelerin yardım ve destek programları yürütüyor. Bürokratik işleyişin faaliyetleri zorlaştırdığı gerçeği göz ardı edildiğinde Türkiye’nin gri listeye alınması “mazlumlara sahip çıkma ısrarından ötürü cezalandırılmak mı isteniyor?” sorusunu ister istemez akıllara getiriyor!

HABERE YORUM KAT

3 Yorum