1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. TUNUS

  4. Tunus'un Devrik Liderine 10 Yıl Hapis
Tunus'un Devrik Liderine 10 Yıl Hapis

Tunus'un Devrik Liderine 10 Yıl Hapis

Tunus mahkemesi, devrik cumhurbaşkanı Bin Ali, damadı ve döneminin savunma bakanına, "yolsuzluktan" 10'ar yıl hapis ve 115 bin dolar para cezası verdi.

23 Haziran 2015 Salı 22:46A+A-

Tunus'ta devrik cumhurbaşkanı Zeynelabidin bin Ali, damadı ve dönemin savunma bakanı, 10'ar yıl hapis ve 115 bin dolar para cezasına çarptırıldı.

AA muhabirine konuşan Tunus yerel mahkemesinin sözcüsü Süfyan es-Suleyti, "kamu malını haksız yere kendi çıkarına kullanma, yönetime zarar verme, düzeni ihlal" suçlamasıyla gıyaben yargılanan Bin Ali'nin yanı sıra damadı Sahar el-Matari ile eski Savunma Bakanı Rıza Karira'ya, Yolsuzluk Soruşturma Komisyonu'nun raporu çerçevesinde, onar yıl hapis ve 115 bin dolar para cezası verildiğini belirtti.

Söz konusu kararın temyiz yolunun açık olduğu kaydedildi.

Ülkede 14 Ocak 2011'de başlayan devrimin ardından Suudi Arabistan'a kaçan Zeynelabidin bin Ali, onlarca davadan yargılanıyor.

Tunus'ta Yolsuzluk Soruşturma Komisyonu, devlet birimlerindeki yolsuzluk ve rüşvet olaylarını soruşturmak üzere 18 Şubat 2011'de Bin Ali'nin devrilmesiyle sonlanan halk ayaklanmasının ardından kurulmuştu.

AA

HABERE YORUM KAT