1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Tunus’ta Yetimlerle Dayanışma Günleri
Tunus’ta Yetimlerle Dayanışma Günleri

Tunus’ta Yetimlerle Dayanışma Günleri

“Yetim Dayanışma Günleri” vesilesiyle projeleri hayata geçirmek için Tunus’a giden İHH ekibi, 4 gün boyunca yoğun etkinliklere imza attı.

06 Nisan 2016 Çarşamba 17:51A+A-

HAKSÖZ HABER

İHH İnsani Yardım Vakfı, 2011 yılından bu yana her yıl düzenlediği “Yetim Dayanışma Günleri” kapsamında Türkiye ve dünyanın birçok bölgesinde yetimlerle ilgili yapılan çalışmaları yerinde görmek ve projeleri hayata geçirmek maksadıyla gönüllülerini çeşitli ülkelere gönderiyor.

45 ülkede 636 proje ile 204 bini aşkın yetime dair çalışmaları olan İHH, bu yıl Tunus’a iki ayrı ekip gönderdi.

İkinci grup olarak 1 Nisan’da Tunus’a giden İHH ekibi, burada 4 gün süren yoğun çalışmaların ardından 5 Nisan’da Türkiye’ye döndü.

foto-galeri.gifTunus’ta partner grup olarak çalıştığı yardım kuruluşlarından biri olan Tunus Hayriye (Tunusia Charity) Derneğinin mihmandarlık yaptığı ekip, burada İHH sponsorluğunda yetimlerle ilgili yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldıktan sonra hem yeni projeleri hayata geçirmek hem de önceden yapılan çalışmaları gözlemlemek üzere yetim ailelerini ve okullarını ziyaret etti.

Program kapsamında Susa şehrine bağlı Sidi Bu Ali’de yetim çocuklar için şenlik düzenlendi. Kendileri için kurulan oyun alanı ile çocuklar eğlendirildi, hediyeleri verildi. Ayrıca başarılı öğrencilere bisiklet dağıtımı yapıldı ve ailelere maddi yardımda bulunuldu.

Kırsal bölgede yaşayan ailelerin geçimlerini sağlayabilmeleri için koyun ve arı projesini hayata geçiren İHH ekibi, bazı ailelere koyun sürüsü bazılarına da arı kovanları götürerek çocukların annelerine bununla ilgili eğitim sağladı.

Şehirde yaşayan bazı ailelere de dikiş makinesi ve eğitimi sağlandı, yanı sıra Tunus’un değişik bölgelerinde yetimlerin geçimlerini sağlamaları amacıyla bakkallar açıldı. Bu bağlamda Susa ve başkent Tunus’un yanı sıra Burcu Sidri, Jondoba, Ayn Draham, Bardo gibi bölgelerde bulunan yetim aileleri ziyaret edildi.

Burcu Sidriye’de de gün boyu süren bir şenlik düzenlenerek ailelere yardım ve hediyeleri dağıtıldı. Burada gerçekleştirilen etkinliğe TİKA Tunus Koordinatör Yardımcısı Mehmet Taha Doğan da katıldı.  Ayrıca akika kurbanları kesilip dağıtımı yapıldı. Şenlik etkinliklerinde ekip içinde bulunan Grup Yürüyüş solisti Mehmet Ali Aslan da çocuklara gitar eşliğinde Arapça ezgiler söyledi.

Ekibin başında bulunan Kehriban Parspancı, sitemize yaptığı açıklamada yetim çocuklara eğitim, gıda, giyecek vs yardımların hem yerinde izlenmesi hem de çocuklarla ve anneleriyle kaynaşmayı sağlaması açısından “Yetim Dayanışma Günleri”nin önemli bir misyon ifa ettiğini belirterek iyilik hareketini yaygınlaştırmanın İslami sorumluluklarımızdan olduğunu vurguladı.

tunus-20160401-01.jpg

tunus-20160401-23.jpg

tunus-20160401-40.jpg

HABERE YORUM KAT

1 Yorum