1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. TUNUS

  4. Tunus'ta Nahda Hükümete Katılabilir
Tunus'ta Nahda Hükümete Katılabilir

Tunus'ta Nahda Hükümete Katılabilir

Tunus'ta Nahda Hareketi Partisi lideri Raşid Gannuşi, Habib Sid’in kuracağı yeni hükümete katılma yönünde eğilim gösterdiğini belirtti.

31 Ocak 2015 Cumartesi 02:34A+A-

Tunus'ta Nahda Hareketi Partisi lideri Raşid Gannuşi, Habib Sid’in kuracağı yeni hükümete katılma yönünde eğilim gösterdiğini belirtti.

Gannuşi, hükümeti kurmakla görevlendirilen Habib Sid ile görüşmesinin ardından basına yaptığı açıklamada, "Başbakana isim listesini sunduk. Nahda, yeni hükümete katılma yönünde eğilim gösteriyor ancak bu nihai bir karar değildir" dedi.

Görüşmelerin devam ettiğini ve ilerleme kaydedildiğini söyleyen Gannuşi, "Ancak istediğimiz noktaya ulaşmadı. Çeşitli siyasi kesimleri barındıran milli birlik hükümetinin kurulmasını istiyoruz. İlk hedefimiz, kurulacak hükümetin başarılı olması" diye konuştu.

Bir süredir hükümet kurma çalışmalarının sürdüğü Tunus'ta, yeni kabinenin 2 Şubat Pazartesi açıklanması, Çarşamba günü de mecliste güven oylaması yapılması bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Baci Sibsi tarafından yeni hükümeti kurmakla görevlendirilen Sid, 23 Ocak’ta yeni bir hükümet kurduğunu açıklamış, ancak arasında Nahda'nın da bulunduğu bazı partilerin kabineye güven oyu vermeyeceğini açıklaması üzerine yeniden görüşmeler başlamıştı.

Kabinenin ilk halinde seçimde ikinci olan Nahda hareketinden herhangi bir isim yoktu. Nahda Hareketi Partisi, "Tunus halkının taleplerini karşılamadığı, halkın tüm kesimlerinin temsil edilmediği, büyük zorluklarla mücadele edebilecek ve zor kararlar alabilecek güçte olmadığı" gerekçesiyle yeni kabineye karşı çıkmıştı.

AA

HABERE YORUM KAT