1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. TUNUS

  4. Tunus Başbakan Adayı: “Filistin Davası Önceliğimiz”
Tunus Başbakan Adayı: “Filistin Davası Önceliğimiz”

Tunus Başbakan Adayı: “Filistin Davası Önceliğimiz”

Tunus'ta başbakan olması beklenen Munsif El-Merzuki, Filistin ve Filistinli esirlerin kendileri için baş gündem maddesi olacağını belirtti.

09 Aralık 2011 Cuma 23:44A+A-

Tunus’ta başbakanlığa gelmesi beklenen Munsif El-Merzuki, başbakan olması durumunda genelde Filistin özelde ise Filistinli esirlerin kendileri için baş gündem maddesi olacağını belirtti.

Esirler İçin Çalışan Özgürler Girişimini, Tunus Kurucular Meclisi binasında kabul eden başbakan adayı El-Merzuki, Tunus halkının her zaman Filistin halkı ve davasının yanında olduğunu söyledi.

Görüşmeyi değerlendiren eski esirlerden Ali Asafira, Tunus Başbakan adayını Filistinli esirlerin Siyonist işgal zindanlarında çektikleri sıkıntılar hakkında bilgilendirdiklerini belirterek, El-Merzuki'den son takas anlaşmasıyla özgürlüğe kavuşanların başlatacağı hukuki mücadelede kendilerine destek vermelerini istediklerini ifade ette.

Asafira devamla, heyetin El-Merzuki'den Filistinlilere işkence eden ve onları katleden Siyonistlere karşı uluslararası mahkemelerde dava açmaları için Tunuslu avukatlardan bir heyet oluşturmasını da talep ettiklerini belirtti.

Görüşmede ayrıca Filistin halkına ve davasına verdiği destekten dolayı Tunus’un müstakbel başbakanına teşekkür ettiklerini belirten Asafira, Filistinli esirlerin çektiği sıkıntıların son bulması için yapacakları çalışmaların sonuç vereceğine inandıklarını söyledi.

 

Filistin Enformasyon Merkezi

HABERE YORUM KAT