1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. TSK: Çukurca ve Dağlıca’da 63 PKK’lı Etkisiz Hale Getirildi
TSK: Çukurca ve Dağlıca’da 63 PKK’lı Etkisiz Hale Getirildi

TSK: Çukurca ve Dağlıca’da 63 PKK’lı Etkisiz Hale Getirildi

TSK, Hakkari'nin Çukurca ve Dağlıca arasında kalan bölgede bulunan ve yurt içindeki diğer alanlara girmek için hazırlık içerisinde olduğu tespit edilen PKK militanlarına ağır darbe vurdu.

02 Eylül 2016 Cuma 23:19A+A-

Bölgedeki güvenlik kaynaklarından alınan bilgilere göre, PKK'nın Irak'ın kuzeyi ve diğer bölgelerdeki kamplarıyla askeri bağlantısını sağlayan Çukurca ve Dağlıca arasındaki çok sayıda PKK’lı, yurt içindeki diğer alanlara girmek için hazırlık içerisindeydi.

TSK'nın aldığı istihbaratlar sonucunda hudut ve komando birlikleri ile hava kuvvetleri destekli başlattığı "baskın" tarzındaki operasyonlar, örgütün en stratejik noktalarından biri olan bu bölgede büyük bir darbe yedi..

PKK'nın Çukurca ve Dağlıca bölgesi arasında kalan alana çok sayıda militanı yayarak buradan yurt içindeki alanlara sızma amacının altında ise Suriye'de yürütülen "Fırat Kalkanı Operasyonu" ve Suriye'deki yeni gelişmelerden çok rahatsız olmasının yattığı belirtiliyor.

PKK’lıların TSK'ya moral ve motivasyon açısından zarar vermeyi, bu yolla da Suriye sınırında yürüyen operasyonlara balta vurmayı amaçladığı da alınan bilgiler arasında.

Çukurca'da 63 PKK’lı etkisiz hale getirildi

TSK'nın bugün Hakkari'nin Çukurca ilçesinde yürüttüğü operasyonda 33'ü ölü olmak üzere 63 PKK’lı etkisiz hale getirildi.

"Şehit Sağlıkçı Astsubay Üstçavuş Mekan Şahin Operasyonu" adı verilen operasyonda 5 doçka mevzisi imha edilirken, çok sayıda mühimmat da ele geçirildi.

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT