1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Trabzon'da Suriye Halkı Yararına Kermes
Trabzonda Suriye Halkı Yararına Kermes

Trabzon'da Suriye Halkı Yararına Kermes

Trabzon'da Suriye halkının mücadelesine destek vermek için kermes düzenlendi.

11 Mart 2012 Pazar 22:45A+A-

ŞİMDİ, SURİYE HALKIYLA DAYANIŞMA ZAMANI!

Kadın, yaşlı, çocuk ayırt edilmeksizin eli kanlı Baas ordusu tarafından vahşice katledilen Suriye halkı yararına Trabzon’da Karadeniz Teknik Üniversitesi'nde (KTÜ) okuyan öğrenci kardeşlerin oluşturduğu Düşünen Gençlik Platformu ve İlim Yolcuları Derneği tarafından kermes düzenledi. Kermes, havanın soğuk olmasına rağmen halk tarafından büyük ilgi gördü.

Kermesle alakalı açıklama yapan Gülhan Eraslan, şunları söyledi:

"Dünyanın unuttuğu, terk ettiği ya da görmek istemediği komşumuz Suriye halkının Baas diktatörlüğüne karşı başlattığı direnişe  sahip çıkmak bir Müslüman olarak hatta vicdanı olan insanlar olarak başlıca görevimizdir.

Suriye halkının özgürlük, adalet ve onur gibi çok meşru taleplerinin selamlıyoruz ve her zaman intifadanın yanında olacağımızı buradan haykırıyoruz.

Suriye de yaşanan olayları komplo teorileriyle izah etmeyen çalışanlara karşı diyoruz ki; Suriye ye dış müdahaleye karşı olduğumuzu, özgürlüğün ise sadece halkın meşru direnişiyle geleceğini söylüyoruz.

Unutmamalıdırlar ki Suriye halkı yanlız değildir. Ve son olarak Baas diktatörlüğüne karşı intifada saflarında şehit düşen kardeşlerimize Allah’tan rahmet, yaralılara ise acil şifalar diliyoruz."

dscf2708.jpg

dscf2711.jpg

img_7855.jpg

HABERE YORUM KAT

5 Yorum