1. HABERLER

  2. BASIN AÇIKLAMASI

  3. Tevhid Kitabevi: Yapılan hukuksuzluktan acilen vazgeçin!
Tevhid Kitabevi: Yapılan hukuksuzluktan acilen vazgeçin!

Tevhid Kitabevi: Yapılan hukuksuzluktan acilen vazgeçin!

Bingöl'de faaliyet gösteren İslami camialardan Tevhid Kitabevi'ne yönelik polis kuvvetlerinin gerçekleştirdiği hukuksuz baskın ve güç kullanımı hakkında kitabevi sorumluları bir basın açıklaması yayınladı.

28 Aralık 2021 Salı 20:38A+A-

Tevhid Kitabevi yetkilileri tarafından yapılan açıklamada özellikle yetkililerin yapılan hukuksuzluğu örtmek için DEAŞ kılıfı kullandığını belirterek, polis tarafından 20 kişinin gözaltına alındığını vurguladı.

Basın açıklamasının tam metni:


27 Aralık 2021 tarihinde Tevhid Kitabevi’nin kapatılmak istenmesi üzerine yaşanan olaylar nedeniyle açıklama gereği doğmuştur.

Söz konusu tarihte Bingöl Belediyesi’ne bağlı zabıta ekipleri ve Bingöl Emniyetine bağlı zırhlı araç ve çevik kuvvet ekiplerinden oluşan polisler kitapevimize gelerek gerekçe ve bir resmî belge sunmadan faaliyetlerimizin durdurulup işletmenin mühürleneceğini sözlü olarak beyan etmişlerdir. Ekipler herhangi bir mahkeme kararı ya da yazılı beyan sunmadan mühürlenmede ısrar etmişlerdir. Kitapevimiz kamuoyundaki dezenformasyonun aksine vergi levhası ve esnaf oda kaydı bulunup resmi olarak faaliyet yürütmektedir. Bahse konu iskân iddiası da sadece Tevhid kitapevinin kapatılmasında gerekçe gösterilmesi maksatlı bir bahanedir. Çünkü işletmenin bulunduğu binada faaliyet yürüten farklı işletmelerde aynı kanuna tabi olmasına rağmen herhangi bir işleme tabi tutulmamıştır.

Valilik açıklamasında “Tevhid Kitapevinden çıkanların sopa ve taş ile güvenlik güçlerine saldırı gerçekleştirmesi” iddiaları tamamen asılsızdır ve görüntüler ile kayıt altındadır. Resmi bir evrak sunamayan polis ekipleri avukatın gelmesini beklemeden cop ve biber gazı ile saldırıya geçmiş ve orantısız şiddet uygulamıştır. Kamuoyunda tepkilerin yükselmesi üzerine Valilik konuyu bu defa ispatsız ve delilsiz olarak örgütler ile ilişkilendirmiştir.

Kitap evimiz ve bünyesinde barındırdığı seminer salonu halka açık ve şeffaftır. Seminerlerimiz internetten canlı yayınlanmakta ve kitapevimize gelen güvenlik görevlisi veya sivil ayırt edilmeksiniz gün içinde okuma ve seminer etkinliklerine katılabilmektedir. Kitapevimizin etkinliklerinde gizli saklı hiçbir faaliyet yürütülmediği de güvenlik güçleri dahil herkesin malumudur. Kitapevimiz ve katılımcılarımızın DEAŞ ya da herhangi bir örgüt ile ilişkilendirilmesini asla kabul etmiyoruz. Sosyal medyadaki dezenformasyon haberlerin ve söz konusu örgüt ilişkilendirmelerinin tamamı asılsız ve maksatlıdır. Yaşanan olaylar sonrasında 20’yi aşkın kişi gözaltına alınmış ve keyfi gözaltı sayısı giderek artmaktadır. Hukuksuz olarak gözaltına alınan arkadaşlarımızın serbest bırakılmasını, resmi prosedürlere uygun şeffaf ve kamuoyuna açık yürütülen işletme faaliyetlerimizin de engellenmesi yanlışından dönülmesini istiyoruz.

Kamuoyuna duyurulur.

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

5 Yorum