1. HABERLER

  2. HABER

  3. "Teröre Karşı Tek Ses" Mitingini Böyle Gördüler
"Teröre Karşı Tek Ses" Mitingini Böyle Gördüler

"Teröre Karşı Tek Ses" Mitingini Böyle Gördüler

Dün Yenikapı’da gerçekleştirilen ve geniş katılıma sahne olan “Teröre Karşı Tek Ses” mitingini Bugün, Zaman, Cumhuriyet ve Millî Gazete ya hiç görmedi ya da “Mitingde oy istediler” şeklinde haberleştirdi.

21 Eylül 2015 Pazartesi 12:52A+A-

Haksöz Haber

"Teröre Karşı Tek Ses" mitingi yapıldığı sırada Bugün TV ve Samanyoluhaber normal yayın akışına(!) devam ederken; Bugün TV haber, Samanyolu ise yabancı lig maçı sunmayı tercih etti.

Gazetelerin bugünkü manşetleri ise, AK Parti karşıtlığı, seçimler ve terör konusundaki politikalarıyla izdüşer bir şekilde çıktı. Bugün ve Zaman gazeteleri mitingi hiç görmez ve tamamen Gültekin Avcı konusuna odaklanırken, Zaman gazetesi Baskın Oran’ın “Başkanlık için Kürt-Türk kavgası çıkarılıyor.” şeklindeki sözlerini ve “Mitingde oy istediler.” vurgusunu birleştirerek, seçimler öncesi okuyucu algısının hangi yönde seyretmesi gerektiğine ilişkin veriler sundu.

Millî Gazete ise manşette NATO’nun Türkiye’de genişlediğine ilişkin bir haber-yorum sunarken, mitingi yan sütunda küçük haber şeklinde geçiştirdi.

En ilginç manşetlerden biri ise Cumhuriyet’inki idi. Mitingi hiç görmeyen ve Uludere/Roboski hadisesini manşete çeken Cumhuriyet; bu manşetiyle mevcut süreçte HDP tabanından kayan oylara müdahale çabası güttüğü izlenimi vermekteydi. Konunun detayları bir yana, Cumhuriyet’in bu hafıza tazeleme(!) çabası, muhtemelen 1 Kasım seçimlerine değin, hem CHP tabanından HDP’ye kayan, hem de HDP’de birleşen “Kürt oyları”nın kaçışını engellemeye dönük bir çaba olarak değerlendirilebilir.

Dün “Hırsız Var!” ve “Seni başkan yaptırmayacağız.” idi. Miting sonrası atılan ve atılmayan manşetlere bakılırsa, 1 Kasım sabahına kadar “400 Vekil/Oy için Savaş”, “Katil Erdoğan”, “Kürt-Türk Savaşı Başlatan İktidar!” mahrecli manipülatif manşet, haber-yorum, makale ve röportajların hız kesmeyeceği bir kez daha belirginleşmiş oldu.

zaman_gazetesi.jpg

bugun_gazetesi-002.jpg

cumhuriyet_gazetesi.jpg

milli_gazete.jpg

HABERE YORUM KAT

1 Yorum