1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Tel Abyad'da YPG/PKK'nın Eve Döşediği Mayın Patladı: 3 Sivil Yaralandı
Tel Abyad'da YPG/PKK'nın Eve Döşediği Mayın Patladı: 3 Sivil Yaralandı

Tel Abyad'da YPG/PKK'nın Eve Döşediği Mayın Patladı: 3 Sivil Yaralandı

Suriye'de Barış Pınarı Harekatı kapsamında, YPG/PKK'dan arındırılan Tel Abyad ilçesinde, YPG/PKK'nın bir eve tuzakladığı mayının patlaması sonucu biri çocuk üç sivil yaralandı.

20 Ekim 2019 Pazar 14:56A+A-

Tel Abyad ilçesindeki evine geri dönmek isteyen Ebu Ahmet, AA muhabirine yaptığı açıklamada, evinin avlusunda YPG/PKK tarafından tuzaklanan mayının patlaması sonucu biri çocuk üç sivilin yaralandığını söyledi. 

YPG/PKK'nın bölgeden kaçarken sivillerin evlerini mayınladığını belirten Ebu Ahmet, "Örgüt şehirden çıkarken evlerimizi, dükkanlarımızı ve yolları mayınladı. Evlerimizi bile mayınladılar. Mayınlamadıkları yer kalmadı." dedi.

Patlamada kardeşi ve yeğeninin yaralandığını ifade eden Ebu Ahmet, örgütün aileleri yerlerinden edip her yeri mayınladığını, bu nedenle insanların evlerine dönmeye korktuğunu belirtti.

in.jpg

Yaralılar, Suriye Milli Ordusu'na (SMO) bağlı sağlık ekiplerinin yardımıyla tedavi için en yakın hastaneye sevk edildi.

YPG/PKK, cami ve kiliseleri karargah olarak kullandığı ilçeden kaçarken Tel Abyad hastanesini de talan edip bazı bölümlerini yakarak kullanılmaz hale getirmişti.

Tel Abyad'ın durumu

Rakka'ya bağlı, nüfusunun büyük bölümü Arap olan ilçe, Haziran 2014'te DAİŞ tarafından işgal edilmişti.

DAİŞ tehdidini fırsata çevirmek isteyen YPG/PKK'nın hedef seçtiği Tel Abyad, ABD'nin verdiği yoğun destekle bir yıl sonra işgal altına girmişti.

YPG/PKK, ilçedeki Arap ve batı kısmında yaşayan Türkmenleri, "bölgeyi terk etmeleri, aksi takdirde koalisyon uçaklarının hava saldırısı düzenleyeceği" tehdidiyle tehcir etmişti.

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT