1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. "Teknenin durumundan Yunanistan haberdardı!"
"Teknenin durumundan Yunanistan haberdardı!"

"Teknenin durumundan Yunanistan haberdardı!"

Yunanistan açıklarında şimdiye kadar 82 kişinin ölümüne yol açan göçmen teknesi faciasında Yunan sahil güvenliğinin ihmalinin bulunduğu iddiaları her geçen gün artıyor.

21 Haziran 2023 Çarşamba 13:30A+A-

HAKSÖZ HABER

Yunanistan’da yayımlanan Efimerida Ton Sintakton gazetesi, facianın meydana geldiği noktadan geçen “Faithful Warrior” isimli petrol tankerinin kaptanının ifadelerine yer verdiği haberde geminin sahil güvenlik ekiplerince olay yerinden uzaklaştırıldığını iddia etti.

Yunan Arama ve Kurtarma Merkezi’nin aşırı yüklü balıkçı teknesinin tehlikeli şekilde sallandığından haberdar olduğu öne sürülen haberde, sahil güvenlik ekiplerinin petrol tankerini olası kurtarma operasyonu için olay yerine çağırmak yerine neden uzaklaştırmayı seçtiğine dair soruların cevaplanması gerektiği savunuldu.

Avrupa Birliği’nin sınır koruma ajansı Frontex’in Direktörü Hans Leijtens, Yunanistan’ın Mora Yarımadası açıklarında düzensiz göçmenleri taşıyan ve alabora olan balıkçı teknesini tespit ettiklerini ve Yunan yerel makamlarına bildirdiklerini açıklamıştı.

Radikal Sol İttifak (SYRIZA) Lideri Aleksis Çipras, olayla ilgili bilgi almak için faciadan kurtulan göçmenlerin götürüldüğü Kalamata Limanı’nı ziyaret etmiş, göçmenlerin Yunan sahil güvenlik ekiplerinin, tekneyi İtalyan sularına doğru itmeye çalıştığını söylediğini aktarmıştı.

Göçmenlerin ifadeleri de Yunanistan'ın sorumluluğunu kanıtlıyor. Motoru bozulduktan sonra kaptan ve mürettebatın terk ettiği öne sürülen geminin Akdeniz'de aşırı yüklü bir şekilde sürüklenmesi üzerine Yunan yetkililerin müdahaleden kaçındığı anlaşılıyor. 

Cansız olarak ulaşılan göçmen sayısı 100'e yaklaşırken ümitler her geçen dakika azalıyor...

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT