1. HABERLER

  2. HABER

  3. Tek Kutsalları Fethullah Gülen’miş!
Tek Kutsalları Fethullah Gülen’miş!

Tek Kutsalları Fethullah Gülen’miş!

Fransız dergisi Charlie Hebdo’nun Hz. Peygamber'e hakaret eden kapağını sayfalarına taşıyan Cumhuriyet'e birçok kesimden tepki yağdığı halde Gülen Cemaati gazetelerinden bir tepki gelmedi.

15 Ocak 2015 Perşembe 08:50A+A-

Fransız dergisi Charlie Hebdo’nun Hz. Peygamber'e hakaret eden kapağını sayfalarına taşıyan Cumhuriyet'e birçok kesimden tepki yağdığı halde Gülen Cemaati gazetelerinden bir tepki gelmedi. Bununla birlikte Today’s Zaman yazarı İhsan Yılmaz, provokatif yayına destek verip “sizinleyiz” mesajı yayınladı. Zaman ise Cumhuriyet’e baskı yapıldığını ima eden haberlere imza attı. Fakat aynı Cemaat medyası 2008’de Fethullah Gülen’in bir video ile karikatürize edilmesine karşı ortalığı ayağa kaldırıp, videoyu yayınlayan site için “Bunların Danimarkalı karikatüristten bir farkları yok” yorumu yapmıştı. Bahsi geçen video da yayınlandığı tüm sitelerden kaldırtılmıştı.

Gülen Cemaatinin yayın organlarının tek kutsalının Fethullah Gülen olduğu bugün bir kere daha tescillendi. Fransız karikatür dergisi Charlie Hebdo'nun uğradığı saldırıdan sonra çıkardığı ilk sayısında yine Peygamber Efendimizi çizerek kapağına taşıması Türkiye'de büyük yankı buldu.

Cemaat yazarından hakarete "sizinleyim" desteği

Cumhuriyet Gazetesi dergiden seçki 4 sayfayı yayınlarken yazarları Hikmet Çetinkaya ve Ceyda Karan, Hz. Muhammed'in karikatürize edildiği kapağı köşelerinde yayınladı. Büyük tepki gören bu provokasyona destek veren isimlerin başında ise Today's Zaman yazarı İhsan Yılmaz geldi. Yılmaz, Peygamber Efendimize hakaret edilen kapağı yayınlayan Cumhuriyet yazarlarına "sizinleyim" diyerek desteğini gösterdi.

Gülen'e yapılınca Zaman ortalığı ayağa kaldırmıştı

Gülen cemaatinin yayın organlarının amiral gemisi Zaman ise web sitesinden Cumhuriyet gazetesine destek veren bir haber yayınladı. Zaman, Cumhuriyet gazetesinin bulunduğu sokakta polisin önlem almasını ön plana çıkarırken, Charlie Hebdo'nun Peygamber Efendimiz'e hakaretler eden karikatürlerine ve kapağına hiç değinmedi. Oysa aynı Zaman gazetesi, 2008 yılında bobiler adlı bir internet sitesinde Fethullah Gülen'in bateri çalıyor görüntüsü verilen gif çalışmasına karşı ortalığı ayağa kaldırmıştı. Videoyu yayınlayan Vatan gazetesinin internet sitesi için de "Bunların Danimarkalı karikatüristten bir farkları yok. Peygamber, cami, Kâbe, vaiz, vaaz... Hepsiyle 'Topumsal değerlerle oynamak, aşağılamak gibi amaçları' olmayan Zafer Mutlu'nun editörleri alay edebilirler. Yani bir bakıma onlar bizim 'Danimarkalı'larmız" yorumunu yapmıştı.

Video tüm sitelerden silindi

Sekiz yıl önce yayınlanan Fethullah Gülen'in karikatürize edilmiş videosu daha sonra bütün sitelerden de silindi. Video, bobiler.org, gazetevatan.com, youtube ve akilli tv gibi paylaşım sitelerinden kaldırıldı.

1421301127626.jpg

HABERE YORUM KAT

2 Yorum