1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. TC Vatandaşı Orhan Buyruk 28 Eylül’den Beri İşgalci İsrail Hapishanesinde!
TC Vatandaşı Orhan Buyruk 28 Eylül’den Beri İşgalci İsrail Hapishanesinde!

TC Vatandaşı Orhan Buyruk 28 Eylül’den Beri İşgalci İsrail Hapishanesinde!

İşgal çetesi İsrail ile Türkiye arasındaki ilişkilerde yaşanan normalleşme süreci ile övünenler neden 28 Eylül’de bir Türkiye vatandaşının kaçırılması korsanlığı karşısında sessizler acaba?

14 Ekim 2016 Cuma 16:42A+A-

HAKSÖZ-HABER

Kudüs'e gitmek için bir turizm firması ile Tel Aviv yakınlarındaki Ben Gurion Havalimanı'na gelen Türkiye vatandaşı Orhan Buyruk isimli Müslüman korsan İsrail tarafından kaçırılarak gözaltına alınmış. 16 gündür Orhan Buyruk’u hapiste tutan İsrail ile Türkiye hükümeti arasında bu zaman zarfında birçok görüşme yapıldı, ilişkilerin normalleşmesi karşılıklı büyükelçi atama raddesine vardı. Ama tüm bunların olduğu bir zeminde ne Siyonist İsrail korsanlığından vazgeçti ve ne de Türkiye tarafı bu ilişkiler sürecinde vatandaşı Orhan Buyruk’un maruz kaldığı hukuksuzluğu gördü!

Buyruk'un Türkiye'deki avukatı Ahmet Akif Demir, müvekkilinin turist vizesi alarak Kudüs'ü ziyaret etmek için bir tur kafilesi ile 28 Eylül'de İsrail'in Ben Gurion Havalimanı'na indiğini ve burada sorgulandıktan sonra "ajanlık yaptığı suçlaması" ile gözaltına alındığını söyledi.

Orhan Buyruk'un daha önce de Kudüs'e gittiğini ve bir sorun yaşamadığını hatırlatan Demir, "Buyruk'un ziyaretinin tek amacı Kudüs'e giderek Müslümanların ilk kıblesi olan Mescid-i Aksa'yı ziyaret etmekti. İsrail'de konuyla ilgilenen avukattan edindiğim bilgiye göre, kendisine 'İran ajanı olduğu ve Facebook hesabında arkadaş olarak ekli İranlı birine İsrail hakkında bilgi aktardığı' yönünde bir suçlama yöneltilmiş. Bu tamamen yanlış bir suçlama ve hiçbir dayanağı yok. Suçlamayı yönelten savcının da elinde bir delil yok. " ifadelerini kullandı.

Türkiye'de turizm ve organizasyon firması bulunan Buyruk'un kendisine yöneltilen suçlamaları reddettiğini belirten Demir, davaya bakan İsrailli savcının "ülkede Yahudi bayramlarından dolayı tatil olduğu için delil toplayamamasını" gerekçe göstererek ek süre istediğini ve duruşmanın 20 Ekim'e ertelendiğini kaydetti.

Buyruk'un gözaltına alındıktan on gün sonra mahkemeye çıkarıldığını ve avukatı ile ancak o zaman görüşebildiğini belirten Demir, "Benim anladığım kadarıyla İsrailli makamlar Buyruk'u içeride tutarak psikolojik baskı yapmak istiyorlar." değerlendirmesinde bulundu.

AA muhabirinin ulaştığı İsrail polis sözcüsü Micky Rosenfeld ise "Buyruk'un tutuklanması ile ilgili bir bilgisi bulunmadığını" söyledi.

ORHAN BUYRUK’UN ÖZGÜRLÜĞÜ İÇİN SOSYAL MEDYADA KAMPANYA BAŞLATILDI

Gazeteci-yazar Adem Özköse Facebook hesabından Orhan Buyruk’la ilgili “Mescid-i Aksa'yı ziyaret için işgal altındaki Kudüs'e giden Türkiye vatandaşı Orhan Buyruk İsrail askerleri tarafından kaçırıldı.” diye yazdı.

orhan-buyruk-eylem.jpg

Orhan Buyruk'un eşi ve arkadaşları da bir basın açıklaması yaparak yetkilileri göreve çağırdı.

Konuyla ilgili son olarak da Buyruk'un serbest kalması için change.org üzerinden "Orhan'a Özgürlük" sloganı ile bir imza kampanyası başlatıldı.

İmza kampanyası için yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Arkadaşımız Orhan Buyruk, Müslümanların ilk kıblesi, Müslümanlar için değerli 3 mescitten biri olan Mescid-i Aksa'ya ziyaret ve ibadet amacıyla, bir turizm şirketinden hizmet satın almak suretiyle gitmiştir. Ancak İsrail, arkadaşımıza giriş izni vermesinin hemen akabinde havaalanı içinde, hiçbir delile dayanmaksızın ajanlık iddiasıyla gözaltı işlemi uygulamış olup, 28 Eylül 2016 tarihinden bu yana gözaltında tutmaktadır.

Bu süreçte 2 kez mahkeme önüne çıkarılan arkadaşımızın, ilk gözaltına alındığında yapılan iftiraya nokta dahi eklenmeksizin aynı soyut iftira ve iddia ile gözaltı süresi uzatılmaya devam edilmektedir. Arkadaşımız hakkında İsrail tarafından ortaya konan hiçbir delil bulunmamaktadır ki gerçek dışı bir iddia için delil bulunması da imkansızdır. Arkadaşımız 15 günü aşkın bir süredir keyfi olarak İsrail tarafından alıkonulmaktadır. İsrail'in yaptığı bu eylem tamamen hukuk dışıdır. Devletimizin yetkililerine, arkadaşımızın keyfi olarak alıkonulmasına son verilmesi kapsamında İsrail'in uyarılmasını talep ediyoruz."

HABERE YORUM KAT