1. HABERLER

  2. HABER

  3. Tayland'da 17 Öğrenciye Başörtüsü Yasağı
Tayland'da 17 Öğrenciye Başörtüsü Yasağı

Tayland'da 17 Öğrenciye Başörtüsü Yasağı

Cunta yönetimi lideri Başbakan Prayut, konunun çözülmesi için Eğitim Bakanlığını görevlendirdi.

21 Nisan 2015 Salı 16:59A+A-

Tayland'ın Müslümanların çoğunlukta olduğu güney bölgesinde 17 öğrenciye başörtüsü yasağı getirilmesinin ardından cunta yönetiminin lideri Başbakan Orgeneral Prayut Çan-oça, konunun çözülmesi için Eğitim Bakanlığını görevlendirdi.

Orgeneral Prayut yaptığı açıklamada, Tayland'ın güneyini, Müslümanların kültürüne hizmet edecek bir merkez haline getirmek ve oradaki Müslümanların kendilerini rahatlıkla ifade etmelerini istediklerini söyledi. Prayut, "Fakat bazı kişilerin başörtüsünü kimliklerini gizlemek amacıyla kullandığını ve bunun da bazı güvenlik sorunlarına yol açtığını da biliyoruz" diye konuştu.

Bu konuya anlayışla yaklaşılması gerektiğini belirten Prayut, Eğitim Bakanlığının konunun çözümü konusunda çalışacağını söyledi.

Bangkok'un Nong Çok bölgesindeki Vat Nong Çok okulu yöneticileri, 17 Müslüman öğrencinin başörtüsüyle eğitimlerine devam etme talebini reddetmişti. Okul müdürü Prapon Leesin, Budist tapınaklarının bulunduğu bölgede yer alan okullarda bu tip bir yasağın Eğitim Bakanlığı yönetmeliğine göre uygulandığını iddia etmişti. Bakanlığın Din İşleri Daire Başkanı Sod Daengkiat, böyle bir yönetmeliğin olmadığını açıklamıştı.

HABERE YORUM KAT