1. HABERLER

  2. HABER

  3. MEDYA

  4. Taliban'ın sakalı zorunlu kıldığı iddiası ne kadar gerçek?
Taliban'ın sakalı zorunlu kıldığı iddiası ne kadar gerçek?

Taliban'ın sakalı zorunlu kıldığı iddiası ne kadar gerçek?

Habertürk muhabiri Mehmet Akif Ersoy bir süredir Afganistan’dan Türkiye’ye, Afganistan'da iktidarı ele geçiren Taliban ve sosyal yaşam üzerine yaşananları anlattığı iddiasıyla habercilik yapıyor.

02 Eylül 2021 Perşembe 15:20A+A-

HAKSÖZ HABER

Afganistan’da sakal zorunluluğu getirildi iddiaları bir süredir gündemi meşgul etmeye devam ediyor. Taliban’ı kötü göstermek için cahilce yürütülen algı operasyonları bir bir ortaya çıkarken, Gazeteci Mehmet Akif Ersoy’un tanıklığı üzerinde de şaibeler bulunuyor.

Habertürk muhabiri Mehmet Akif Ersoy geçtiğimiz günlerde şöyle yazmıştı: “Kontrol noktasında aracımızı durdurup, öndeki sakalsız arkadaşıma: “Uyarıyoruz artık sakalınızı kesmeyin” dediler.

Afganistan’ın yerel haber ajanslarından Tolo News ise Taliban mensuplarının sakalsız kriket sporcuları ile çekildiği fotoğrafı paylaşarak Mehmet Akif Ersoy’un iddiaları üzerinde yeniden durmamıza neden oldu. 

Taliban'ı aşağılamayı marifet bilen, cahilce yorumları ile Afganistan coğrafyasında yaşananları yorumlayan kesimlerin iştahını kabartan söylemlerin Türkiye'de yaygınlaştığı düşünüldüğünde, bir gazetecinin çarpık veriler sunması kabul edilebilir bir durum mudur? 

 

Habertürk muhabiri Mehmet Akif Ersoy'un ilgili paylaşımı,

mehmet-akif-ersoy-sakal.jpg

 

ToloNews'in ilgili haberi,

sakalsiz-kriket-oyunculari.jpg

 

YeniŞafak muhabiri Taha Karagöz'ün aktarımıyla Taliban'ın sakala bakışı,

 

HABERE YORUM KAT

5 Yorum