1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. AFGANİSTAN

  4. Taliban, İran’a anladığı dilden cevap veriyor!
Taliban, İran’a anladığı dilden cevap veriyor!

Taliban, İran’a anladığı dilden cevap veriyor!

Afganistan’da İran adına propaganda yapan gruba ait merkez kapatıldı!

18 Nisan 2022 Pazartesi 13:15A+A-

HAKSÖZ HABER

Geçtiğimiz günlerde Afgan mültecilere yönelik insanlık dışı görüntüler sebebiyle protesto edilen İran ile Taliban yönetimi arasındaki gerginlik büyüyor. Her koşulda diyaloga açık olduğunu dile getiren Taliban yönetimi gerektiği zaman İran’a yaptıklarının hesabını sormaktan da çekinmiyor.

Mepa News’in aktardığına göre Afganistan İslam Emirliği yönetimi, İran destekli olduğu ifade edilen bir merkezi kapatma kararı aldı.

Bölge kaynaklarının aktardığı bilgilere göre, Şii Hazaralara ait "Tibyan" isimli merkez, başkent Kabil'deki son protesto gösterisinin ardından kapatıldı.

İran propagandaya ayırdığı kaynağı ülkede ekonomik krize ayırsa şimdiye mesele hallolmuştu! Taliban yönetiminin Adalet Bakanlığından yapılan açıklama ise oldukça sert. Kapatılan merkezin kültürel faaliyet yürütmek için kurulduğunu ancak siyasi işlere karıştığının altı çizilirken yabancı kuruluşlarla veya yabancı devletlerle irtibatlı olmaması gerekliliği vurgulanıyor. Ayrıca İran’ın her ülkede yaptığı propaganda işini Afganistan’da yapamayacağı da belirtiliyor!

İran’ın anladığı dil bu olsa gerek! “Türkiye’de İran, Rusya, Çin adına propaganda yapan gruplara niçin bir yaptırım uygulanmıyor?” sorusu da akla geliyor ister istemez!

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

2 Yorum